0219662
0219662
max 48h
Solicită Ofertă
Garanție 300%Persoane fizice
Garanție 300%Persoane juridice

Ce este Coronavirus?

Conform OMS, Coronavirusurile (CoV) sunt o familie numeroasă de virusuri care provoacă boli care variază de la răceala comună la boli mai severe, cum ar fi Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS-CoV) și Sindromul respirator acut sever (SARS-CoV). COVID-19 este o tulpină nouă care nu a fost identificată anterior la om.

Coronavirusurile sunt zoonotice, ceea ce înseamnă că sunt transmise între animale și oameni. Investigații detaliate au descoperit că SARS-CoV a fost transmis de la pisici la oameni și MERS-CoV de la cămile dromedare la oameni.

Ce este COVID-19?

COVID-19 este boala infecţioasă cauzată de coronavirusul cel mai recent descoperit. Acest nou virus şi această boală nu au fost cunoscute înainte de apariţia focarului în Wuhan, China, în decembrie 2019.Semnele comune de infecție includ:
  • simptome respiratorii;
  • febră și tuse;
  • dificultăți de respirație.
În cazuri mai severe, infecția poate provoca pneumonie, sindrom respirator acut sever, insuficiență renală și chiar moarte.

CARE sunt metodele cele mai eficiente de protecție?

Cea mai eficientă metodă de protecție individuală împotriva Covid-19 și la îndemâna fiecăruia dintre noi este vaccinul.

În plus, este important să fim vigilenți și să luăm toate măsurile de protecție suplimentare, cum ar fi:

  • spălarea mâinilor cu apă și săpun;
  • folosirea unei soluții pe bază de alcool;
  • dezinfecția constantă a spațiilor publice, birourilor, aeroporturilor, școlilor etc.

DEZINFECȚIA birourilor, instituțiilor și a spațiilor aglomerate

Un instrument puternic în combaterea răspândirii infecției cu noul Coronavirus este igienizarea spațiilor aglomerate, care se poate realiza prin două proceduri autorizate și profesionale:

 

Dezinfecția chimică umedă - este realizată numai cu substanțe avizate de Comisia de Biocide din Cadrul Ministerului Sănătății, produse pe bază de clor sau alcool. Procedura se realizează cu ajutorul unor aparate speciale denumite ULV (Ultra Low Volume) cu ajutorul cărora se pot dispersa substanțele dezinfectante în particule de ordinul micronilor 10-3, astfel încât utilizatorul profesionist se poate asigura că substanța dezinfectantă ajunge peste tot, realizându-se astfel dezinfecția profesională.
Un avantaj major al acestei proceduri este costul redus, însă trebuie luate în considerare timpul mai mare de repaus după intervenție (până la 24 de ore), mirosul specific și umiditatea ridicată.

Dezinfecția Bio uscată Nocolyse - este realizată cu un produs ce are ca formă de prezentare o variantă gata de utilizat, ce nu se diluează și se aplică cu ajutorul unui aparat special Nocospray. Acest aparat are particularitatea că dispersează substanța dezinfectantă extrem de fin, creându-se astfel efectul de ceață rece uscată. Substanța are aviz la zi de la Comisia de Biocide din Cadrul Ministerului Sănătății și este destinată doar uzului profesional. Este un produs Bio.

 

Deși procedeul presupune un cost mai mare față de dezinfecția chimică, avantajele sunt net superioare:

  • timp de repaus extrem de redus (60 minute după intervenție + 10 minute timp de aerisire);
  • fiind un produs BIO, locația poate fi folosită fără a fi nevoie să se spele după intervenție;
  • cel mai performant sistem de dezinfecție ce se folosește în majoritatea blocurilor operatorii din spitale și în zone extrem de sensibile;
  • poate fi realizat numai de personal profesional autorizat.

Pentru instituții publice de stat tarifele se pot regasi și în sistemul electronic de achiziții publice https://sicap-prod.e-licitatie.ro/ unde ne puteți găsi după denumirea societății: SC DDD CONSTANCE PERFECT CLEAN SRL, CUI: RO29210566, cod CPV: 90921000-9.