Fraud Blocker

Compania DDD – Firma DDD Bucuresti prestari servicii DDD

gandaci de canalizare, dezinsectie si combatere a gandacilor de canalizare

Gândacul negru de canalizare – Blatta orientalis

gandaci de bucatarie 2 1
O specie foarte răspândită în casele oamenilor este gândacul de canalizare, cunoscut și sub numele științific de Blatta orientalis. Insectele aparțin familiei Blattodea și spre deosebire de gândacii de bucătărie, aceștia sunt de culoare neagră și trăiesc în medii cu umiditate ridicată și în zonele în care există reziduuri menajere. Datorită dimensiunii lor, gândacii de canalizare pot pătrunde cu ușurință în locuințe și sunt rezistenți la medii dificile, adaptându-se cu ușurință la medii umede și pot trăi fără apă. Gândacii sunt activi în special în timpul nopții și sunt deranjanți pentru oameni din cauza mirosului neplăcut care îi înconjoară. De-a lungul timpului au fost dezvoltate numeroase opțiuni prin care să putem scăpa de invadatori cu un efort minim despre care vom afla în cele ce urmează.

Cum recunoști un gândac negru de canalizare

Această specie este des întâlnită în România, dar și în alte țări din Europa și Asia și este denumit „gândacul de canalizare” pentru că se întâlnește deseori în apropiere de ieșirile de canalizare sau alte surse de apă. Gândacii de canalizare adulți prezintă foarte multe caracteristici care îi fac mai ușor de identificat. De exemplu, masculii sunt mici și ating o lungime totală de 20-25 de mm. Aceștia se diferențiază de femele prin faptul că aripile lor acoperă trei sferturi din corp, lăsând ultimele segmente ale corpului expuse. În același timp, femelele ajung la o lungime de 32 de mm și nu au deloc aripi. În schimb, pe spatele acestora se pot observa două suporturi mari ale aripilor, care ocupă primele două segmente ale corpului.

Cât trăiește un gândac negru de canalizare și cum se înmulțește?

Diferențe între femele și masculi se pot sesiza și din punct de vedere al duratei vieții. Așadar, dacă un mascul trăiește între 110 și 160 de zile, o femelă poate trăi între 35 și 180 de zile. În cele câteva luni de viață o femelă poate produce 8 capsule de ouă (ooteca), în care se găsesc aproximativ 16 ouă/capsulă. După jumătate de oră de la momentul în care capsula a fost produsă, aceasta este depozitată într-o zonă protejată. Este important să reții faptul că dezvoltarea gândacilor de canalizare este influențată de anotimpul de afară. De regulă, adulții apar în luna aprilie, ciclul de viață fiind sezonier. Adulții apar în perioada aprilie – iunie, dar se pot găsi oricând în restul anului pentru că rezistă la temperaturi scăzute și au capacitatea de a se reproduce în aer liber. Despre dezvoltarea generațiilor trebuie să știi că aceasta are loc pe o perioadă de timp care poate varia, fiind influențată de temperatura de afară, între 1 și 4 ani. Evoluția până la stadiul de adult este mai scurtă la temperaturi mari și mai lungă atunci când temperaturile sunt mai scăzute. În diferite zone ale țării, gândacul negru de canalizare are o generație la fiecare 1 sau 2 ani.

De ce sunt dăunători gândacii negri de canalizare?

Gândacii negri de canalizare se hrănesc în principal cu produse de origine vegetală, motiv pentru care orice mediu în care pot găsi surse de mâncare este un spațiu prielnic de infestare. Este important să reții că cea mai comună metodă prin care un gândac îți poate face rău este prin contaminarea mâncării. Așadar, dincolo de disconfortul psihic cu care te vei confrunta, și sănătatea ta este în pericol.
gandac de canalizare

Apariția unor reacții alergice:

Alimentele care au fost contaminate cu excremente și secreții ale insectelor acestea pot provoca o serie de reacții alergice.

Purtători ai bacteriei salmonella:

Gândacul negru de canalizare este purtător al acestei bacterii și o poate transmite cu ușurință oamenilor.

Alte afecțiuni medicale grave:

Gândacii sunt purtători și transmițători activi ai Hepatitei A, dizenteriei, holerei, ai viermilor paraziți și pot provoca intoxicații alimentare.

Gândacul negru de canalizare este un dăunător atât din punct de vedere estetic, cât și din perspectiva impactului negativ pe care îl poate avea asupra sănătății noastre. Este purtător al mai multor specii de bacterii patogene printre care se regăsesc și unele aparținând genurilor Mycobacterium, Shigella, Staphylococcus, Salmonella, Escherichia, Streptococcus și Clostridium. De asemenea, sunt gazde ale unor protozoare patogene din genurile genurile Balantidium, Entamoeba, Giardia și Toxoplasma și a unor viermi paraziți din genurile Schistosoma, Taenia, Ascaris, Ancylostoma și Necator.

Cauza principală pentru care gândacii sunt purtători ai acestor organisme este obiceiul lor de hrănire din aproape orice fel de materie organică. Microbii infecțioși răspândiți de gândaci în locuința noastră au o durată lungă de viață și ne pot afecta constant traiul. Așadar, expunerea la o infestare cu gândaci, în special în intervale de timp îndelungate poate produce reacții alergice violente. Au existat de-a lungul timpului numeroase cercetări științifice care au demonstrat că cei care experimentează răspunsuri alergice cutanate sau respiratorii la gândaci au, de asemenea, niveluri ridicate de anticorpi specifici împotriva acestor insecte.

Ce îi atrage pe gândacii negri de canalizare la tine în casă?

Gândacii de canalizare preferă mediile umede, motiv pentru care în majoritatea cazurile aceștia se adăpostesc în locuri precum demisoluri, subsoluri, beciuri, băi umede sau țevi. Așadar, iată câteva motive pentru care poți fi expus unei infestări cu gândaci negri de canalizare:

Sursele de apă și alimente

Casele noastre creează mediul propice pentru reproducerea și pentru traiul gândacilor negri, mai ales atunci când le punem la dispoziție surse de hrană.

Vase murdare lăsate la întâmplare

Resturile de mâncare care rămân pe farfuriile nespălate sunt foarte atractive pentru aceste insecte.

Gunoiul

Coșul de gunoi este foarte atractiv pentru gândaci, iar când acesta nu este asigurat cum se cuvine, crește posibilitatea apariției unei infestări

Umezeala

Umezeala este factorul principal pe care gândacii îl urmăresc, iar o casă în care nivelul de umiditate este crescut riscă să fie invadată de gândacii de canalizare.

Cum ajung în casă?

Gândacii de canalizare nu sunt cu mult diferiți față de cei de bucătărie atunci când vine vorba despre modalitățile prin care aceștia pot pătrunde în locuințe. Mai mult, din cauza caracteristicilor, aceste insecte au posibilitatea de a se deplasa chiar și prin locurile în care există un flux continuu de apă, dar nu numai:

– Crăpături și goluri în ferestre și uși;
– Găuri în guri de aerisire și țevi;
– Mobilă;
– Țevi sau conducte.

Cum poți scăpa pe cont propriu de gândaci?

O primă variantă prin care poți încerca să scapi de o invazie de gândaci negri de canalizare este un gel cu insecticid. Acesta este foarte ușor de aplicat și nu este deloc toxic pentru oameni sau pentru animalele de companie.

Substanța mizează pe un efect cascadă, ceea ce înseamnă că dacă o insectă a consumat acest gel și a murit în cuib, atunci aceasta le va afecta și pe celelalte.

Cum poți scăpa definitiv de gândaci?

Dacă ai încercat deja toate opțiunile pe care le aveai la dispoziție, însă problema persistă, atunci este momentul să îți îndrepți atenția către o echipă de profesioniști. Aceștia dispun de tehnici, dispozitive și substanțe eficiente în lupta cu gândacii de canalizare, motiv pentru care poți fi sigur că locuința ta este pe mâini bune.

Ce îi atrage pe gândacii negri de canalizare la tine în casă?

Iată câteva sfaturi simple care te vor ajuta să previi infestarea casei tale cu gândaci:

Păstrează curățenia Gândacii nu vor fi atrași de o încăpere perfect aerisită și curățată în mod regulat.

Acoperă spărturile și spațiile prin care gândacii pot intra în casă
Odată ce securizezi mijloacele de migrație a insectelor stopezi și posibilitatea unei infestări.

Achiziționează un dezumidificator
Acesta va ajuta la menținerea unui nivel echilibrat al umidității la tine în casă.

Capcane improvizate acasă care te pot ajuta să elimini gândacii de canalizare

Cele mai bune capcane pe care să le utilizezi pentru a captura insectele nedorite sunt cele adezive. De altfel, acestea sunt prevăzute și cu un atractant, care are rolul de a ademeni dăunătorii, pentru ca aceștia să rămână prinși în adeziv.

Cui te adresezi în cazul unor focare prezente în imediata vecinătate?

Dacă locuiești la bloc și te confrunți cu problema unui focar în imediata vecinătate trebuie să știi că trebuie să te adresezi administratorului, iar mai departe acesta se va adresa instituțiilor competente, Direcția Publica de Sănătate (DSP) sau poliția locală. Așadar, nu este indicat să te adresezi personal instituțiilor, care vor ancheta cazul și vor lua măsurile necesare, pentru a avea sanse mai mari de reusita. În cazul în care focarul se află pe domeniu public, atunci trebuie să te adresezi Primăriei, care va reacționa și va lua măsurile necesare.
Compania DDD® Firma Servicii Deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie, Servicii DDD

Alege o echipă de dezinsectie profesionistă

La Compania DDD dispunem de echipamente eficiente și de soluții optime care îți vor reda confortul pe care ți-l dorești în locuință. Gândacii din casă sunt mai buni în a se ascunde decât ești tu în a-i găsi, și ouăle lor sunt protejate natural împotriva multor insecticide comerciale și sunt greu de prins cu capcane pentru gândaci. Fără echipament, materiale și cunostinte speciale, controlul dăunătorilor pentru gândaci poate fi o luptă pierdută.

Ce trebuie să faci înainte și după sosirea echipei de profesioniști?

Pregătirea locuinței înaintea intervenției

Având în vedere ușurința cu care aceste insecte pot migra dintr-o parte în alta, este foarte important ca intervenția să se facă în toată locuința, nu doar acolo unde s-a observat instalarea unui cuib de gândaci. Așadar, înainte de sosirea echipei este recomandată golirea sertarelor din bucătărie, a debaralei și de asemenea, este indicată ridicarea covoarelor de pe podea. În plus, în cazul în care deții un acvariu cu pești, îți sugerăm să îl acoperi, dat fiind faptul că substanțele folosite în timpul intervenției sunt nocive.

Ce faci în timpul prestării serviciului de dezinsectie?

Deși substanțele utilizate sunt sigure pentru oameni și animalele de companie, există riscul ca unii vapori inhalați să fie neplăcuți pentru cei mai sensibili. Așadar, în timpul intervenției, îți sugerăm să aștepți în exteriorul casei. De asemenea, este posibil ca tehnicienii să îți ceară acces la unele zone ale locuinței, caz în care va fi necesar să colaborezi cu aceștia pentru a asigura succesul intervenției.

Ce faci după intervenția echipei de dezinsectie?

După finalizarea procedurii, locuința va trebui să fie evacuată timp de 60 – 120 de minute și toate geamurile vor fi deschise pentru ca încăperile să se aerisească. Reține că pardoseala NU ar trebui spălată decât după minim 6 ore de la intervenție, însă noi îți recomandăm să aștepți chiar până a doua zi pentru a face acest lucru. De asemenea, dacă locuiești la bloc, le poți recomanda vecinilor să efectueze dezinsecția odată cu tine pentru evita riscul unei migrații între locuințe.

Ce faci între prima etapă și a două etapă de dezinsectie contra gândacilor de bucătărie?

Între cele două etape de dezinsectie, cadavrele insectelor trebuie eliminate în mod constant. Totodată, se recomandă ca zonele care au fost tratate să fie monitorizate, pentru a se determina dacă au început să apară pui de insecte din ouăle depuse până în momentul primei intervenții.

Poze Despre noi

Cum te poate ajuta o echipă de profesioniștii?

Metodele pe care Compania DDD ți le pune la dispoziție sunt autorizate și certificate, ceea ce înseamnă că rezultatele finale îți garantează succesul. Tratamentul pe care ți-l vom propune se va baza pe informații științifice și mai ales pe gradul de dificultate al invaziei. De aceea, în cazul foarte rar, în care nu reușim să remediem situația, vom reveni pentru a efectua intervenția, fără să solicităm plăți suplimentare. În cazul aproape imposibil în care se constată că problema persistă și că nu putem să o rezolvăm, îți garantăm că îți vom rambursa toate sumele plătite.

Între cele două etape de dezinsectie impotriva gândacilor de bucătărie, cadavrele insectelor rezultate în urmă intervențiilor, trebuie constant înlăturate. De asemenea, zonele tratate trebuie monitorizate, la intervale de câteva zile, pentru a verifica dacă au început să apară pui de insecte din ouăle depuse până la momentul primei intervenții sau dacă mai există alte cadavre.

Ce metode de combatere a gândacilor de bucătărie utilizează Compania DDD?

Cum se face dezinsectia contra gândacilor de bucătărie?

Elaborăm soluții personalizate, în funcție de gravitatea problemei, însă pașii principali pe care îi urmăm sunt standard:

Etapa 1

Cu ajutorul unei pompe de joasă presiune se vor pulveriza substanțele împotriva gândacilor negri de canalizare pe podele, în dulapurile de la bucătărie sau în locurile în care există focare de gândaci. În această etapă se va utiliza un insecticid lichid, de șoc, care va avea efecte imediate. O alternativă este utilizarea unui nebulizator, care produce „ceață rece”. Dispozitivul este un aparat ULV crea va pulveriza lichidul în particule de 5/10 microni, care ulterior vor intra și în cele mai mici spații pentru a elimina complet focarele.

Etapa 2

În această etapă se va respecta aceeași procedură însă se va pulveriza insecticid lichid de remanență, care nu are niciun fel de miros și nu este dăunător pentru oameni sau animalele de companie. Toate substanțele pe care le folosim în timpul tratamentului au grade de toxicitate III și IV, ceea ce înseamnă că nu vei fi expus niciunui pericol. Cu toate acestea este recomandată aerisirea locuinței pentru cel puțin două ore după finalizarea intervenției. Compania DDD îți va oferi o garanție de aproximativ 30 de zile de la momentul în care cea de-a doua etapă a procedurii a fost efectuată, dar între cele două etape nu se poate oferi garanție, deoarece în această perioadă pot apărea alte insecte. Vei primi garanți NUMAI în baza procesului verbal întocmit de echipa de intervenție.

Ce trebuie să știi despre substanțele pe care Compania DDD le utilizează?

Dacă substanțele de șoc care sunt aplicate în prima etapă a tratamentului au un miros puternic, cele de remanență sunt inodore sau pot avea un parfum plăcut. Cu toate acestea, nu sunt periculoase pentru om sau animale.

Documente! Ce documente primesti de la Compania DDD dupa fiecare interventie?

La finalizarea intervenției, tehnicienii noștri vor emite un proces verbal de recepție a lucrărilor, în care se va menționa substanțele care au fost utilizate, numărul lotului de fabricație al acestora, metodele prin care au fost aplicate, cantitatea de substanță care a fost aplicată, diluția, norma de aplicare, suprafață tratată, recomandările către beneficiar după caz și gradul de infestare detectat. De asemenea, în acesta se va menționa și garanția oferită.

Toate intervențiile efecte de noi pot fi achitate atât cash cât și cu cardul.

Pentru fiecare tratament vei primi o factură fiscală și un bon emis de operatorii noștri, care vor avea asupra lor inclusiv o casă de marcat portabilă.

Nu vom presta niciun fel de serviciu DDD fără să emitem factură fiscală. Atât factura cât și procesul verbal sunt documente oficiale care atestă prestarea și asumarea serviciilor noastre.

În cazul în care ne vei solicita, operatorii îți pot lăsa o copie a avizului de punere pe piață emis de Comisia Națională de Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății, pentru produsele utilizate în cadrul serviciilor prestate.

Dacă îți dorești să îți recapeți liniștea și starea de bine în propria locuință și mai ales dacă vrei să scapi de gândacii negri de canalizare pentru totdeauna, apelează cu încredere la serviciile de dezinsectie pe care ți le punem la dispoziție la Compania DDD.

Cât costă să scapi de gândacii de canalizare

Programul „Sewer Shield” este perfect pentru eliminarea definitivă a gândacilor de canalizare,
iar costurile sunt:

Garsonieră

400 lei x 2 etape= 800 lei

Apartament 2 camere

450 lei x 2 etape = 900 lei

Apartament 3 camere

500 lei x 2 etape= 1000 lei

Apartament 4 camere

550 lei x 2 etape= 1100 lei

Garanția de 300%

In plus, dacă incă nu te-ai convins, la noi ai și garanție a serviciilor de dezinsectie contra gândacilor de bucătărie:

GARANȚIE 100% – operatorii noștri vor prepara substanțele în fața ta astfel încât să eliminăm din start una dintre cele mai mari temeri ale clienților în general. Pentru a fi 100% mulțumit, în cazul în care nu se întâmplă acest lucru nu achiți intervenția.

GARANȚIE 200% – în funcție de dăunătorul vizat, după prima sau a doua etapă, se oferă garanție de 100% asupra rezultatelor timp de 30 de zile! Dacă nu ești pe deplin mulțumit, repetăm intervenția timp de 30 de zile, până vei fi 100% mulțumit.

GARANȚIE 300% – Dacă totuși după 30 de zile, încă nu ești pe deplin mulțumit, iți restituim integral contravaloarea intervenției, astfel încât să te poți adresa oricărui alt prestator ales de tine, pentru a fi 100% mulțumit! Pur și simplu! Nu-i așa?

Scroll to Top
Call Now Button