Compania DDD – Firma DDD Bucuresti prestari servicii DDD

gandacii de bucatarie 1

Șobolanul – Rattus

Sobolan mica
sobolan

Șobolanul – Rattus

Șobolanul se numără printre dușmanii de temut ai omului încă din cele mai vechi timpuri. Rozătoarea este răspunzătoare pentru o perioadă neagră a omenirii și cu toate că astăzi nu mai este la fel de răspândită, reușește să fie în continuare un pericol pentru noi și pentru casele noastre.

Istoria bine-cunoscută a șobolanilor începe în jurul anului 1350, când mai multe corăbii care au părăsit porturile Crimeei, aveau la bord și câțiva pasageri nedoriți. Aceștia erau purtători de purici, care la vremea respectivă erau principalul rezervor de Yersinia pestis, bacteria responsabilă de ciuma bubonică, cunoscută drept Moartea Neagră, molima care a făcut victime în întreaga lume. Există în acest moment, pe glob, aproximativ 64 de specii de șobolani, fiecare cu un set diferit de caracteristici.

Cum recunoști un șobolan de casă?

Șobolanul de casă cenușiu are o lungime a corpului de aproximativ 27 de cm, în timp ce lungimea cozii este de 18-20 cm. Greutatea sa poate ajunge până la 500 de grame, iar o particularitate a blănii sale este că pe partea din spate este cenușie, iar pe abdomen este alburie. De asemenea, vei observa că urechile sale sunt mai scurte și lipsite de păr pe fața internă și au vârful rotund. Șobolanul de casă are ochii mari și mustățile lungi, iar coada îi este acoperită de solzi în formă de inele. Totodată, este bine să reții că aceste rozătoare sunt cunoscute pentru inteligența și neîncrederea lor.

Cât trăiește un șobolan de casă și cum se înmulțește?

Șobolanul de casă trăiește în grupuri de câte 50-250 de indivizi (femele, pui și masculi) și se înmulțește pe tot parcursul anului. Perioada de gestație este de 24 de zile, iar o femelă poate naște chiar și de 2-7 ori pe an, câte 6-10 pui, care la naștere sunt orbi și fără blană. Alăptarea puilor durează aproximativ 3 săptămâni, motiv pentru care odată ajunși la vârsta de 6-7 săptămâni, aceștia sunt deja independenți. Rozătoarea poate trăi și până la 4 ani, dacă are condiții bune de trai, însă, cel mai des nu atinge această vârstă.

De ce sunt dăunători șobolanii de casă?

Șobolanul de casă este un dăunător tipic, care îți poate afecta alimentele, materiale și mai ales sănătatea. Omnivor fiind, acesta poate mânca aproape orice; de la alimente și până la materiale, astfel încât, toate acestea riscă să fie ulterior contaminate cu excremente, urină și cu foarte multe secreții. În plus, șobolanii pot roade pereții, cablurile, mobila și chiar hainele, lăsând în urmă bacterii periculoase pentru oameni și pentru animalele de companie. Totodată, aceștia reprezintă o sursă de răspândire a puricilor și a unor viruși precum Lassa, Lyssa (care sunt agenții patogeni responsabili pentru rabie) sau Salmonella.

Ciuma:

Deși șobolanii nu pot suferi de această boală, ei sunt un rezervor pentru bastonul de ciumă, ceea ce înseamnă că virusul pătrunde în sângele puricilor și apoi prin mușcare ajunge la oameni;

Tetanosul:

Aceasta este o boală letală și poate fi dezvoltată atunci când ești mușcat de un animal. Având în vedere mediul în care trăiesc și bolile pe care le poartă, șobolanii sunt foarte periculoși din acest punct de vedere;

Leptospiroza:

Cunoscută și sub numele de „boala șobolanului”, se transmite prin contact direct sau prin alimente;

Sudoku:

Este o boală specifică, care se transmite prin mușcătura rozătoarei.
De asemenea, trebuie să reții că unele boli pe care le poți lua de la un șobolan sunt specifice tipului de rozătoare și regiunii din care aceasta provine. De exemplu, anumiți șobolani din Statele Unite suferă de boli precum febrele purtate de căpușe, ori febrele hemoragice specifice Venezuelei sau febra Lassa, care în Africa are o mortalitate de aproximativ 30%. În plus, în Rusia, șobolanii sunt rezervorul agentului patogen care provoacă boala lyme.

PENTRU cine prestăm servicii de deratizare?

derat

Ce atrage șobolanii de casă în locuința ta?

Un lucru mai puțin cunoscut despre șobolani este că sunt mamifere foarte inteligente. Așadar, motivele principale pentru care vor fi atrași de casa ta sunt strâns legate de sursele de hrană și hidratare.

Resursele de mâncare:

Asemenea altor rozătoare, șobolanii sunt mereu în căutarea mâncării și dat fiind faptul că nu sunt foarte pretențioși, ei se vor hrăni cu tot felul de alimente. De la animale moarte, la fructe lăsate la întâmplare și până la multe alte tipuri de produse, toate reprezintă un festin pentru aceste animale.

Căldura:

Șobolanii sunt mamifere oportuniste, așa încât atunci când simt răcoarea lunilor reci vor încerca să caute adăpost în locuința ta, lucru care este valabil și pentru zilele toride de vară, când sunt în căutarea spațiilor răcoroase.

Gunoiul:

Cu siguranță, ai întâlnit situații neplăcute în care atunci când ai mers să arunci gunoiul ai zărit pe lângă tomberon și un șobolan. Acest lucru se poate întâmpla și în cazul gunoiului din casa ta pe care îl lași neacoperit pentru perioade foarte lungi de timp.

Cum ajung în casă?

Deși au dimensiuni mai mari decât șorecii, acest lucru nu îi împiedică pe șobolani să intre în locuința ta prin unele dintre cele mai mici goluri. Reține că șobolanii pot intra în casă și prin țevi sau conducte, motiv pentru care vei auzi tot felul de sunete printre acestea.

Crăpături și goluri în ferestre și uși;
Găuri în guri de aerisire și țevi;
Țevi sau conducte.

Cum se poate preveni invazia șobolanilor în casă?

Deși invaziile de șobolani sunt greu de controlat odată ce aceștia își fac drum în casa ta, cu siguranță, există câteva metode prin care să îi ții departe de locuința:

Păstrează curățenia

– șobolanii nu vor fi atrași de o locuință perfect aerisită și curățată în mod frecvent;

Aruncă toate resturile de mâncare cât mai repede

– nu lăsa gunoiul neacoperit și nu uita să duci coșul de gunoi la tomberon în fiecare zi pentru a evita vizitele rozătoarelor;

Asigură-te că ai acoperit orice fel de crăpături

– cel mai important este să fii sigur de faptul că șobolanii nu au pe unde intra în locuință. De aceea, este indicat să securizezi orice spațiu care le oferă un prilej prin care să pătrundă în casă.

Cum poți scăpa pe cont propriu de șobolani?

Una dintre cele mai cunoscute metode prin care poți să scapi de șobolani fără intervenții chimice este prin intermediul uleiurilor esențiale, care miros foarte bine pentru oameni, dar care se dovedesc suficient de puternice pentru a alunga șobolanii. Poți pune câteva picături în jurul zonelor pe care știi că rozătoarele le frecventează și poți fi sigur că aceștia vor renunța să mai revină. Totodată, condimentele picante sunt printre cele mai cunoscute repelente pentru șobolani.

Capcane improvizate acasă care te pot ajuta să elimini șobolanii

Una dintre cele mai cunoscute metode prin care poți să scapi de rozătoare este printr-o capcană ghiveci. Poți folosi o oală pe care să o ridici și sub care să pui momeala. Un șobolan va intra sub oală pentru a mânca, va destabiliza structura și va rămâne blocat.

Cum poți scăpa definitiv de șobolani?

Dacă până acum ai încercat toate soluțiile la care te-ai fi putut gândi și problema ta cu rozătoarele persistă, atunci este cazul să apelezi la specialiști. O echipă de profesioniști va veni cu soluții foarte bune care se vor aplica direct pe cerințele casei tale și care te vor ajuta să scapi de probleme în cel mai scurt timp.

Cui te adresezi în cazul unor focare prezente în imediata vecinătate?

În cazul în care locuiești la bloc și ai observat un grup de șobolani într-o zonă apropiată, îți recomandăm să te adresezi administratorului. Acesta va analiza situația și va comunica cu autoritățile aferente, pentru a remedia problema cât mai rapid. De asemenea, dacă sezisezi prezența șobolanilor pe spațiul public trebuie să faci cât mai repede o sesizare la Primărie, pentru ca reprezentanții acesteia să ia măsuri urgente.
Compania DDD® Firma Servicii Deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie, Servicii DDD

Alege o echipă de deratizare profesionistă

La Compania DDD dispunem de echipamente eficiente și de soluții optime care îți vor reda confortul pe care ți-l dorești în locuință. Gândacii din casă sunt mai buni în a se ascunde decât ești tu în a-i găsi, și ouăle lor sunt protejate natural împotriva multor insecticide comerciale și sunt greu de prins cu capcane pentru gândaci. Fără echipament, materiale și cunostinte speciale, controlul dăunătorilor pentru gândaci poate fi o luptă pierdută.

Ce trebuie să faci înainte și după sosirea echipei de profesioniști?

Pregătirea locuinței înaintea intervenției

Având în vedere viteza cu care aceste rozătoare se pot deplasa dintr-un spațiu în altul și ușurința cu care se pot ascunde este necesar ca intervenția să fie una foarte eficientă. Totuși, nu vei fi nevoit să faci foarte multe lucruri înainte ca echipa de profesioniști să vină la tine acasă, în special din pricina faptului că șobolanii pot fi foarte agresivi.

Ce faci în timpul prestării serviciului de deratizare?

Reține faptul că substanțele utilizate în combaterea rozătoarelor sunt toxice pentru oameni și animalele de companie, așa încât pe parcursul procedurii îți este recomandat să stai departe de casă.

Ce faci după intervenția echipei de deratizare?

După finalizarea procedurii, va trebui să eviți pe cât posibil contactul cu substanțele raticide din două motive. Odată ce vei atinge momeala, rozătoarele îți vor simți mirosul și nu vor mai fi atrase în capcană, iar un alt motiv este gradul de pericol la care te supui prin expunerea la substanțele din capcană.

Poze Despre noi

Cum te poate ajuta o echipă de profesioniștii?

Compania DDD îți venim în ajutor cu metode eficiente, autorizate și certificate, care te vor ajuta să scapi de rozătoare în cel mai scurt timp. Fiecare etapă de deratizare a fost atent gândită, în așa fel încât rezultatul să fie mulțumitor și satisfăcător pentru ambele părți. Așadar, în funcție de gravitatea situației pe care o vom întâmpina la fața locului, vom urma o intervenție în pași bine delimitați. Cu toate acestea, în cazurile foarte rare, în care nu reușim să remediem problema după finalizarea tratamentului, îți garantăm că îți vei recupera banii imediat.

Ce metode de combatere a șobolanilor utilizează Compania DDD?

Elaborăm soluții personalizate, în funcție de gradul de dificultate al infestării, însă etapele pe care le urmăm sunt standard. Reține că metodele de tratament sunt diferite în funcție de mediul în care sunt aplicate. La exterior, urmăm două strategii:

Etapa 1

În primă fază, vom amplasa stațiile de intoxicare, care sunt într-un sistem de tip barieră. Acestea vor fi plasate în zona ce urmează să fie tratată și vor fi alimentate cu substanțe raticide sub formă de pastă, granule sau cuburi parafinate. Este important să conștientizezi că aceste capcane nu vor avea rezultate imediate, ci vor începe să acționeze la distanță de 7 zile de la momentul în care sunt puse. În tot acest timp, toți membrii familiei de șobolani se vor hrăni cu substanța toxică.

Etapa 2

În cea de-a doua etapă, vom reveni după 7-10 zile pentru a realimenta stațiile deja existente și le vom înlocui pe cele care au fost deteriorate. Este important să ai în vedere că această tehnică se aplică la exterior, iar în interior se practică utilizarea capcane de plastic cu adeziv pentru un rezultat cât mai eficient. Cu toate acestea, capcanele cu substanțe toxice pot fi folosite și în locuință cu mențiunea că nu vor mai fi poziționate sub forma unei bariere. 
La finalul procedurii, Compania DDD îți va oferi o garanție de 30 de zile, pe care o vei primi NUMAI în baza procesului verbal întocmit de echipa care a efectuat intervenția.

Ce trebuie să știi despre substanțele pe care Compania DDD le utilizează?

Substanțele pe care le vom utiliza în aceste două etape de tratament sunt TOXICE pentru om și pentru animalele de companie. De aceea, recomandăm ca pe perioada celor 10 zile în care capcanele vor acționa să NU lăsați animalele în preajma lor.

Documente:

La finalizarea intervenției, echipa de la fața locului va emite un proces verbal de recepție a lucrărilor, în care vor fi menționate substanțele folosite, numărul lotului de fabricație al acestora, metodele prin care au fost distribuite, cantitatea de substanță care a fost aplicată, diluția acesteia, norma de aplicare, suprafața tratată, recomandările către beneficiar și gradul de infestare detectat. De asemenea, se va menționa și garanția oferită.

Toate intervențiile efecte de noi pot fi achitate atât cash cât și cu cardul.

După cei vei plăti procedurile, vei primi o factură fiscală și un bon emis de operatorii noștri, care vor avea asupra lor o casă de marcat portabilă.

Serviciile DDD nu sunt prestate fără a se emite facturi fiscale. Așadar, atât factura cât și procesul verbal vor atesta prestarea și asumarea serviciilor de care ai beneficiat.

De asemenea, operatorii îți pot lăsa o copie a avizului de punere pe piață emis de Comisia Națională de Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății, pentru produsele utilizate în cadrul serviciilor pe care le-ai solicitat.

Cu ajutorul nostru te poți bucura din nou de o locuință liniștită, lipsită de orice fel de griji și de musafiri nepoftiți. Serviciile noastre se ridică la standarde înalte de siguranță și eficiență, motiv pentru care poți apela cu încredere la noi!

Cât costă să scapi de șobolani

Îți punem la dispoziție programul „Rat-Free Guarantee” care oferă soluții integrate de combatere a șobolanilor și care te va ajuta să scapi de rozătoare la un cost de doar 300 de lei.

Scroll to Top
Call Now Button