Fraud Blocker

Compania DDD – Firma DDD Bucuresti prestari servicii DDD

gandacii de bucatarie 1

Șoarecele de casă – Mus musculus

soareci mica
soarece

Șoarecele de casă – Mus musculus

Unele dintre cele mai răspândite mamifere rozătoare de pe glob sunt șoarecii, care adesea ne pot invada locuințele și pot provoca o mulțime de neplăceri. Avantajați de dimensiunile lor mici, aceștia pot pătrunde în casele noastre în căutarea unei surse de hrană.

Așadar, șoarecele de casă, cunoscut și sub denumirea științifică „mus musculus”, este cea mai cunoscută rozătoare în România. Deși sunt atrași de spațiile în care depozitezi mâncarea, precum bucătăria sau cămara, șoarecii își pot construi căi de acces prin întreaga locuință, motiv pentru care prezența lor este un inconvenient pentru oricine.

Dincolo de mirosul neplăcut și de pagubele pe care le pot provoca, rozătoarele sunt periculoase și pentru sănătatea noastră de zi cu zi.

Cum recunoști un șoarece de casă ?

Un șoarece de casă are o lungime totală de 7-10 cm și o greutate de 10-20 g. Botul scurt, ochii mici și mustățile lungi sunt caracteristice acestei specii de șoareci, însă pentru a identifica mai ușor dacă ai de-a face cu rozătoare de casă, trebuie să analizezi lungimea membrelor posterioare, pentru că acestea vor fi mai scurte decât cele anterioare.

În cazul în care ai ocazia să te apropii mai mult, vei observa că incisivii de pe maxilarul superior au o margine dantelată, iar degetele lor au unghii subțiri și fragile. Șoarecele este un bun alergător și se poate cățăra cu ușurință, motiv pentru care pot adesea să scape neobservați.

Cât trăiește un șoarece de casă și cum se înmulțește?

Șoarecii de casă trăiesc în perechi, apărându-și în mod constant teritoriul. Aceștia sunt activi pe tot parcursul anului, însă de cele mai multe ori își petrec timpul zilele liniștite ale casei, în timp ce noaptea este momentul în care se plimbă nestingheriți dintr-o cameră în alta. Șoarecii se înmulțesc pe tot parcursul anului, iar perioada de gestație durează 20 sau 21 de zile. O femelă poate naște de 6-7 ori pe an, între 3-10 pui, care sunt alăptați timp de 3-4 săptămâni.

De ce sunt dăunători șoarecii de casă?

Există numeroase motive pentru care o infestare cu șoareci ar trebui tratată cu toată seriozitatea posibilă. Aceste rozătoare sunt omnivore și se hrănesc în special cu produsele de origine vegetală. Așadar, dincolo de pagubele pe care le pot face, trebuie să reții că șoarecii îți pot influența semnificativ starea de sănătate și te pot pune în pericol din mai multe puncte de vedere.

Virusul coriomeningitei limfocitare:

De cele mai multe ori, acest virus se transmite prin contaminarea mâncării, iar simptomele resimțite sunt greața, vărsăturile, durerile de cap, durerile musculare și lipsa poftei de mâncare. Boala se instalează în două etape, prima fiind caracterizată de simptome mai ușoare, în timp ce în etapa următoare persoana infectată va suferi la nivel neurologic, riscând să se îmbolnăvească de meningită, encefalită sau meningoencefalita.

Hantavirusul:

Această boală este foarte periculoasă mai ales pentru că nu există încă un tratament, iar unele dintre cele mai comune simptome ale sale sunt febra, oboseala, durerile musculare, diareea și durerile abdominale.

Salmonella:

Unele rozătoare poartă în tractul digestiv virusul salmonella, care poate intra în contact cu alimentele pe care le consumă și pot infecta pe oricine cu această bacterie periculoasă. Printre simptomele comune se numără: frisoanele, febra, crampele abdominale, greața, vărsăturile și diareea.

Cel mai adesea șoarecii vor să se adăpostească în casa ta în anotimpurile reci, în căutarea hranei și a căldurii. Așadar, dincolo de faptul că există riscul ca rozătoarele să îți roadă pereții și cutiile de alimente din bucătărie, acestea pot provoca și alte daune serioase precum distrugerea cablurilor de încărcare, agravarea alergiilor și declanșarea astmului în cazul celor mai sensibili. De asemenea, aceștia sunt principalii purtători ai leptospirozei, o boala care poate provoca septicemie, și a multor alte bacterii care pot produce febra hemoragica și tularemie. Aceste boli se pot transmite atât pe calea aerului, cât și prin contaminarea directă a mâncării sau a suprafețelor.

Un aspect foarte important pe care trebuie să îl ai în vedere înainte de orice altceva, este analizarea excrementelor șoarecilor pentru a determina cu ce fel de rozătoare te confunți. În cazul în care acestea seamănă cu boabele de orez înnegrite, atunci poți fi sigur că în locuința ta și-au făcut cuib câțiva șoricei. Cu toate acestea, dacă excrementele sunt mai late și mai lungi, atunci este posibil să fii invadat de șobolani, care sunt și mai periculoși.

PENTRU cine prestăm servicii de deratizare?

derat

Ce atrage șoarecii de casă în locuința ta?

Ca orice alte dăunătoare, șoarecii sunt atrași în locuința ta de căldură și de mâncare. Totuși, rozătoarele mai au și alte motive pentru care le place să își petreacă mai mult timp la tine acasă.

Resursele de mâncare:

Șoarecii mănâncă aproape orice, de la alimente în stare de putrefacție, la animale moarte, resturi, mâncare de animale, fructe și multe altele. De asemenea, dacă lași vase nespălate în chiuvetă sau nu te asiguri de faptul că gunoiul este acoperit, șoarecii vor putea mirosi asta și cu siguranță nu vor întârzia să își facă apariția.

Căldura:

Desigur, ca orice alt mamifer de pe pământ și rozătoarele au nevoie de căldură și de adăpost, motiv pentru care în timpul iernii vor fi atrase către locuința ta. Acestea se vor adăposti în micile orificii care permit aerului cald să iasă, iar în timpul anotimpului cald vor căuta să stea la răcoare și vor urma aceeași metodă pentru a intra.

Dezordinea:

Șoarecilor le place dezordinea, asta pentru că se simt foarte bine în locurile în care se pot ascunde în liniște și în care pot ronțăi obiecte. Vița de vie, iarba înaltă, arbuștii, lemnele sau gunoaiele sunt doar câteva din locurile din grădina ta unde se pot ascunde.

Cum ajung în casă?

Șoarecii pot găsi nenumărate variante prin care să intre în casa ta, fie prin mici fisuri ale podelei sau prin găuri în pereți. De cele mai multe ori, aceștia își fac cuiburi în colțurile camerelor și pot trăi fără probleme doar din firmiturile pe care le lași.

S-ar putea să nu le observi prezența decât atunci când vor începe să lase semne în urma lor.
– Crăpături și goluri în ferestre și uși;
– Găuri în guri de aerisire și țevi;
– Țevi sau conducte.

Cum se poate preveni invazia șoarecilor de casă?

Șoarecii de casă au reușit să se adapteze foarte bine la mediul uman de trai, fiind atrași de mâncare, mizerie și căldură. Cu toate acestea, există câteva metode prin care să ții departe de locuința ta aceste rozătoare foarte periculoase.

Păstrează curățenia

Șoarecii nu sunt interesați de o locuință perfect aerisită și curățată în mod regulat;

Aruncă toate resturile de mâncare cât mai repede

Nu uita să duci coșul de gunoi la tomberon în fiecare zi pentru a evita apariția unor musafiri nepoftiți în casa ta;

Asigură-te că ai acoperit orice fel de crăpături

Cel mai important este să fii sigur de faptul că șoarecii nu au pe unde intra în locuință. De aceea, este indicat să securizezi orice spațiu care le oferă un prilej prin care să pătrundă în casă.

Cum poți scăpa pe cont propriu de șoareci?

Una dintre cele mai bune variante prin care poți să scapi de șoareci, fără intervenții chimice este prin intermediul plantelor de mentă. Dacă vei plasa aceste frunze în jurul ferestrelor sau ușilor, în mod sigur vei ține răzătoarele la distanță de locuința ta. De asemenea, poți presăra uleiuri esențiale de mentă în jurul casei și poți încerca să pui foi de dafin în dulapuri.

Capcane improvizate acasă care te pot ajuta să elimini șoarecii

Capcanele mecanice

– pentru șoareci sunt dispozitive rezistente care pot fi utilizate atât in interior, cât și în exterior. Avantajul principal al acestora este că animalul va fi capturat pe loc, motiv pentru care se va evita descompunerea cadavrului său.

Capcanele adezive

– aceste capcane se folosesc în special în interior deoarece trebuie protejate de praf sau umiditate. În compoziția adezivului este inclus un atractant. Se recomandă utilizarea capcanelor în stații de intoxicare care în mod cert vor facilita păstrarea proprietăților adezivului.

Cum poți scăpa definitiv de șoareci?

Dacă până acum ai încercat toate soluțiile de mai sus și problema ta cu rozătoarele persistă, atunci este cazul să apelezi la specialiști. O echipă de profesioniști va veni cu soluții eficiente și variante personalizate prin care să obții rezultate cât mai bune, într-un timp cât mai scurt.

Cui te adresezi în cazul unor focare prezente în imediata vecinătate?

Dacă locuiești într-un apartament și ai sesizat un focar undeva în vecinătate este foarte important să te adresezi în cel mai scurt timp administratorului, pentru ca acesta să transmită informațiile instituțiilor precum Direcția Publica de Sănătate (DSP) sau poliția locală.

Cu cât vei sesiza mai repede problema, cu atât vei minimiza riscul ca infestarea să se extindă și la proprietatea ta. De asemenea, în cazul în care focarul se află pe domeniu public, este necesar să te adresezi Primăriei, care va reacționa și va lua măsurile necesare.

Compania DDD® Firma Servicii Deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie, Servicii DDD

Alege o echipă de deratizare profesionistă

La Compania DDD dispunem de echipamente eficiente și de soluții optime care îți vor reda confortul pe care ți-l dorești în locuință. Gândacii din casă sunt mai buni în a se ascunde decât ești tu în a-i găsi, și ouăle lor sunt protejate natural împotriva multor insecticide comerciale și sunt greu de prins cu capcane pentru gândaci. Fără echipament, materiale și cunostinte speciale, controlul dăunătorilor pentru gândaci poate fi o luptă pierdută.

Ce trebuie să faci înainte și după sosirea echipei de profesioniști?

La Compania DDD dispunem de echipamente de ultimă generație și de soluții eficiente care te vor ajuta să elimini până și cele mai neplăcute probleme cu șoarecii.

Pregătirea locuinței înaintea intervenției

Având în vedere ușurința cu care aceste rozătoare se pot deplasa dintr-un spațiu în altul și mai ales viteza cu care se pot ascunde, este necesar ca intervenția să fie una foarte eficientă. Așadar, înainte de sosirea echipei este recomandată golirea sertarelor din bucătărie, a debaralei în așa fel încât accesul să fie mai facil.

Ce faci în timpul prestării serviciului de deratizare?

Reține faptul că substanțele utilizate în combaterea rozătoarelor nu sunt sigure pentru oameni și animalele de companie, așa încât este indicat pe parcursul procedurii să stai departe de casă.

Ce faci după intervenția echipei de deratizare?

După finalizarea procedurii, va trebui să eviți pe cât posibil contactul cu substanțele raticide din două motive. În primul rând, dacă rozătoarele simt miros străin asupra raticidelor, nu vor mai vrea să consume alimentele din acel loc și, așa cum am mai spus, substanțele utilizate sunt toxice pentru toate vietățile cu sânge cald. Totodată, este recomandat să nu permiți animalelor de companie sa se joace cu stațiile de intoxicare sau cu capcanele cu adeziv deoarece acestea se pot deteriora, iar animalele ar putea fi în mare pericol.

Poze Despre noi

Cum te poate ajuta o echipă de profesioniștii?

Metodele pe care Compania DDD ți le pune la dispoziție sunt autorizate și certificate, motiv pentru care în mod sigur vei obține cea mai rapidă procedură de deratizare posibilă. Tratamentul propus are la baza analiza științifică a rozătoarelor și se realizează în mai multe etape. În funcție de gravitatea problemei și de situația pe care o vom întâmpina la fața locului, vom urma o intervenție bine stabilită. Cu toate acestea, în cazurile foarte rare, în care nu reușim să remediem situația, vom reveni pentru a efectua intervenția, fără să solicităm o plată suplimentară a serviciilor.

Ce metode de combatere a șoarecilor utilizează Compania DDD?

Elaborăm soluții personalizate, în funcție de gradul de dificultate al problemei, însă pașii principali pe care îi urmăm sunt standard:

Etapa 1

În primă fază, vom amplasa stațiile de intoxicare, care sunt într-un sistem de tip barieră. Acestea vor fi plasate pe perimetrul suprafeței ce urmează să fie tratată și vor fi alimentate cu substanțe raticide sub formă de pastă, granule sau cuburi parafinate. Efectul substanțelor nu este imediat, însă acționează după aproape 7 zile. În tot acest timp, toți membrii familiei de rozătoare vor mânca substanța toxică.

Etapa 2

În cea de-a doua etapă, după un interval de 7-10 zile se vor realimenta stațiile deja existente și se vor înlocui cele care au fost deteriorate. Este important să ai în vedere că această tehnică este aplicabilă atât la interior, cât și la exterior, însă noi vom utiliza și capcane de plastic cu adeziv pentru un rezultat cât mai eficinte. Compania DDD îți va oferi o garanție de aproximativ 30 de zile de la momentul în care cea de-a doua etapă a tratamentului a fost efectuată, însă între cele două etape nu se poate oferi garanție, deoarece procedura nu a fost finalizată. Așadar, este bine să ții minte că vei primi garanția NUMAI în baza procesului verbal întocmit de echipa de intervenție.

Ce trebuie să știi despre substanțele pe care Compania DDD le utilizează?

Substanțele pe care le vom utiliza în aceste două etape de tratament NU sunt sigure pentru om și pentru animalele de companie. De aceea, vă recomandăm ca pe perioada celor 10 zile în care capcanele vor acționa să relocați animalele pentru a nu le expune pericolului.

Documente:

La finalizarea intervenției, tehnicienii noștri vor emite un proces verbal de recepție a lucrărilor, în care vor fi menționate substanțele care au fost utilizate, numărul lotului de fabricație al acestora, metodele prin care au fost aplicate, cantitatea de substanță care a fost aplicată, diluția, norma de aplicare, suprafață tratată, recomandările către beneficiar după caz și gradul de infestare detectat. De asemenea, se va menționa și garanția oferită.

Toate intervențiile efecte de noi pot fi achitate atât cash cât și cu cardul.

Pentru fiecare procedură vei primi o factură fiscală și un bon emis de operatorii noștri, care vor avea asupra lor inclusiv o casă de marcat portabilă.

Serviciile DDD nu vor fi prestate fără emiterea facturii fiscale. Atât factura, cât și procesul verbal sunt documente oficiale care atestă prestarea și asumarea serviciilor noastre.

În cazul în care ne vei solicita, operatorii îți pot lăsa o copie a avizului de punere pe piață emis de Comisia Națională de Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății, pentru produsele utilizate în cadrul serviciilor prestate.

Acum este momentul să îți recapeți libertatea și starea de bine în propria locuință! Cu ajutorul serviciilor pe care le oferim te vei bucura de cele mai bune rezultate posibile și vei avea, de asemenea, acces la profesionalismul echipei noastre. Compania DDD este sprijinul tău în tot ceea ce ține de deratizare, dezinsectie și dezinfectie.

Cât costă să scapi de șoareci

Îți punem la dispoziție oferta „Rodent-B-Gone” un program integrat de combatere a șoarecilor, prin care vei scăpa de dăunătoare cu doar 300 de lei.

Scroll to Top
Call Now Button