Top 3 plante care ţin dăunătorii departe de casa ta
 
header_sus

#coDDD B2B

Prima şi singura firma d.d.d. din România, certificată CEPA®

header_sus
header_sus
header_sus

CompaniaDDD pentru o studentie lipsita de grija insecticidului de toate zilele


Puricii, căpușele, țânțarii, furnicile, șoarecii și multe altele pot fi o problemă majoră atât în interiorul cât și în afara casei tale. Cum mulți dintre noi avem alături cei mai buni prieteni ai omului, cățeii sau pisicile, suntem atenți ca metodele de combatere a dăunătorilor să nu îi afecteze. Plante precum Citronella, Eucalipt și Tansy, cunoscute pentru proprietățile de respingere a dăunătorilor, sunt toxice pentru câini și pisici.


Există însă soluții pentru a scăpa de grija dăunătorilor în mod natural, cu ajutorul unor plante ce nu provoacă daune patrupedelor. Plantele noastre preferate, prietenoase cu animalele de companie, dar care au grijă ca dăunătorii să stea la distanță de casa ta sunt:


Menta


Menta poate fi un condiment aromat pentru gătit, cu acțiuni minunate și sub formă de ceai. Uleiurile sale sunt dovedite că resping puricii, căpușele, furnicile, șoarecii și moliile. Menta este o plantă invazivă, așa că va trebui să o așezi separat de grădina ta (cu excepția cazului în care dorești, desigur, o grădină cu mentă integrală). Ghivecele ascunse de sub sol și ghivecele decorative de deasupra sunt modalități ușoare de a adăuga mentă în afara și în interiorul casei tale. Vrei să ții la distanță furnicile din cămară? Adaugă un pachet de mentă pe rafturile tale.


Rozmarin


Acest favorit al bucătăriei poate fi un dublu avantaj. Rozmarinul, un membru al familiei de mentă, va adăuga o aromă subtilă legumelor tale, oferind în același timp aceeași protecție pe care o primești împotriva dăunătorilor ca și în cazul mentei. Încearcă să plantezi rozmarin alături de alte plante lângă casă. În plus față de aroma sa delicioasă, vei putea să te bucuri de zile sau nopți fără țânțari în jur.


Muşeţel


Când auzi „Mușețel”, te gândești probabil la un ceai calmant sau la o baie cu bule liniștitoare, cu proprietăți antiinflamatorii. Probabil că nu ți-ai imagina că o plantă atât de minunată va ține puricii departe de casă și de curte. Mușețelul, care se aseamănă cu margareta, poate aduce o stare generală bună întregii tale grădini, îmbunătățind starea generală a plantelor tale.

Grozave când vine vorba de gusturi și savoare în bucătărie, plantele care constituie în general condimente, pot fi utilizate pentru a ține la discreție cei mai supărători dăunători ai casei tale. Asigură-te că le găsești un loc în grădina sau pe pervazul ferestrei tale și bucură-te de remedii naturale contra insectelor.


Nu uita, înainte de a aduce un tip de plantă în interiorul casei, asigură-te că te informezi corect asupra acțiunii sale față de animalele de companie.

 

 
 
 


 

 

GARANTIE 300% Persoane Juridice

GARANTIE 300% Persoane Fizice