Musca de casa
 
header_sus

#coDDD B2B

Prima şi singura firma d.d.d. din România, certificată CEPA®

header_sus
header_sus
header_sus

CompaniaDDD pentru o studentie lipsita de grija insecticidului de toate zilele


Anotimpul cald incepe sa isi faca simtita prezenta, motiv pentru care si o serie de insecte isi reiau activitatea, devenind suparatoare pentru noi, oamenii. Mustele, in cele 85 000 de specii de muste cunoscute in intreaga lume sunt unele dintre cele mai comune insecte cu care ne confruntam. Musca de casa este una dintre ele, desi aparent banala, caci ne-am obisnuit cu ea prin preajma, aceasta poate deveni agasanta, atat in interiorul casei, cat si in afara ei.


Ce este musca de casa si cum o recunosti?

Musca de casa este o insecta de 5 - 8 mm , cu partea anterioara a corpului neagra si cu partea posterioara galbena/gri. Pe partea din spate are patru dungi incrucisate, iar ochii sunt mari si rosii.


Unde intalnesti musca de casa?

Contrar denumirii, aceasta se regaseste oriunde in lume, cu exceptia deserturilor si a zonelor arctice.

In interiorul casei, insecta prefera colturile si muchiile peretilor sau obiectele subtiri pentru a se odihni. Pe timpul zilei, în interior, se odihneste pe pardoseli, pereti si plafoane.

In aer liber, mustele se vor odihni pe plante, sol, gard, cosuri de gunoi, in timp ce noaptea locurile de odihna sunt, de obicei, in apropierea surselor de alimente aflate la 5 - 15 metri de pamant.


Cu ce se hraneste musca de casa?

Aceasta consuma o serie variata de alimente, inclusiv alimentatie umana, alimente de origine animala, gunoi si excremente.


Cum se reproduce musca de casa?

Intalnita adesea in numar mare, musca de casa isi depune ouale pe aproape orice material cald, umed, care va furniza hrana potrivita pentru larve. Larvele se hranesc cu materie organica in descompunere, stocand suficienta hrana pentru a le ajunge pentru stadiul viitor de pupa. Larvele isi parasesc locurile de reproducere pentru a gasi unele uscate, intunecate, in care sa dezvolte capsule mici, maro, numite puparia.

Acest stadiu dureaza mai multe zile, in functie de specie si conditiile de mediu, timp în care larvelor le cresc picioare, aripi si ochi compusi. Musca apoi apare ca un adult si este gata sa se hraneasca si sa se reproduca în decurs de câteva ore sau zile.

Femela poate depune un total de 5 - 6 loturi de 75 pâna la 100 de oua.

Pe o vreme calda, ouale eclozeaza de la 12 la 24 de ore.

Durata medie de viata pentru o musca domestica aflata în salbaticie este de mai putin de o luna.

Mustele domestice trec prin stadiul de ou, stadiile larvare si pupa în aproximativ 10 zile, dupa care zboara ca un adult.


Cand putem vorbi de o infestare de muste?

Prezenta mustelor adulte reprezinta cel mai frecvent semn de activitate al insectelor.

Larvele, de asemenea, pot fi vazute iesind din materialul de reproducere la pupa, in timp ce pupele pot fi observate uneori in apropierea materialului de reproducere.


Cat de periculoase sunt mustele de casa pentru sanatatea noastra?

Mustele domestice colecteaza peste 100 de agenti patogeni pe picioarele lor si pe gura atunci când se hranesc cu fecale, gunoi si alte materiale în descompunere.

Ele reprezinta agenti principali de transport ai bolilor precum:

tifoida

tuberculoza

holera

dizenteria

malaria

intoxicatia alimentara

virusul Nilul de Vest

febra galbena


Cum poti combate invazia de muste de casa?

Mustele pot fi cu adevarat deranjante in momentele in care zboara, iar faptul ca pot transmite si boli, face si mai importanta combaterea lor.

Primul pas este identificarea. Este usor sa confundati mustele domestice cu multe alte specii de muste, inclusiv cele de grup. Diferitele tipuri de muste pot arata similar, dar sunt necesare metode diferite de combatere a lor. Specialistii DDD sunt instruiti in acest sens si va pot ajuta la identificarea lor.

Identificarea locurilor in care mustele isi depun ouale. Ele pot fi, de exemplu, gunoiul lasat descoperit sau bolul de hrana de pe terasa al animalelor de companie.

Locul de reproducere este esential de identificat si curatat sau eliminat. Daca locul de reproducere nu este eliminat, mustele vor continua sa fie o problema.

Asigurarea protectiei cu plase de muste pentru a impiedica accesul insectelor din afara casei.


Cum te ajutam noi, compania DDD, sa scapi de musca de casa?

Serviciile de dezinsectie sunt cele care te pot ajuta sa alungi musafirii nepoftiti din casa, de aceea compania DDD iti pune la dispozitie programe personalizate nevoilor tale.

Astfel, modul in care tratam “problema” difera:

Tratament cu echipamente Ultra Low Volume (ULV) - eficacitatea acestuia fiind data de pulverizarea foarte fina a particulelor (20-60 microni) si de faptul ca pot patrunde in spatii greu accesibile.

Tratament cu echipamente Termonebulizatoare - acestea dau randament datorita marimii particulelor produse, chiar mai mica decat in cazul particulelor produse de ULV. Tocmai din aceasta cauza vaporii cu insecticid raman in suspensie un timp mai indelungat.

Tratamentul cu pompe de joasa presiune - este varianta optima in cazul in care primele doua nu sunt realizabile. Acesta presupune aplicarea tratamentelor reziduale, ce au avantajul unei remanente mai mari a insecticidului aplicat pe suprafete.

Pentru ca grija pentru mediul inconjurator intra in atributiile noastre, alegem sa oferim clientilor nostri produse si servicii care sa ii fereasca de toxine, dar care sa asigure eficienta.

Arma secreta este AquaPy®, o soluţie (un insecticid lichid) pentru dezinsecţie ce are nevoie de o singura floare - crizantema. Aceasta este formulata, integrata, pe baza de piretrine naturale - extract de plante provenit din polenul crizantemei africane (Pyrethrum cinerariaefolium ), care actioneaza prin contact şi ingestie asupra daunatorilor, distrugandu-le sistemul nervos şi provocandu-le moartea.

Ceea ce trebuie sa reţineţi este ca AquaPy® nu miroase, nu pateaza, nu lasa urme, este formulat pe baza unei tehnologii antievaporare şi e biodegradabil, iar incaperea in care s-a produs dezinsectia poate fi utilizata in doar cateva ore.


In cazul unei invazii, nu ezita sa ne contactezi pentru a-ti intinde o mana de ajutor.

Cu stima,

Compania DDD


 

 
 
 


 

 

GARANTIE 300% Persoane Juridice

GARANTIE 300% Persoane Fizice