Gandacii de canalizare
 
header_sus

#coDDD B2B

Prima şi singura firma d.d.d. din România, certificată CEPA®

header_sus
header_sus
header_sus

CompaniaDDD pentru o studentie lipsita de grija insecticidului de toate zilele


Apartamentele noastre sunt oaza noastra de liniste, unde ne simtim in siguranta si confortabil, insa exista daunatori care reusesc sa ne transforme aceste sentimente in unele negative. Unii dintre cei mai dizgratiosi sunt gandacii de canalizare, ce incep sa isi faca aparitia pe masura ce temperaturile cresc.


Ce sunt gandacii de canalizare?

Aceste insecte sunt cunoscute si sub numele de gandacul de apa, babusca sau gandacul negru. Extrem de respingatori, gandacii de canalizare se strecoara pe sub usi, ajung prin tevile de canalizare, prin canalele de scurgere si ne sperie prin dimensiuni si textura, pe care nu am vrea sa o simtim nici macar sub papuc.


Cum identifici un gandac de canalizare?

Adultii sunt extrem de diferiti in functie de gen:

masculii sunt mici, ajungand pana la o lungime de numai 25 mm, pot fi identificati dupa aripile lor avand lungimea de 3 sferturi din corp, lasand ultimele segmente ale corpului expuse

femelele ajung la o lungime de 32 mm, nu au deloc aripi, ci doar doua suporturi mari al aripilor care acopera primele doua segmente ale corpului.

Atat femelele, cat si masculii gandacii de canalizare NU pot zbura.


Care este mediul natural in care iau nastere gandacii de canalizare?

Cele mai multe populatii de gandaci de canalizare pot fi intalnite sub muschi, sub liziera frunzelor, sub pietre sau gramezile de moloz de afara. In cazul in care accesul este posibil, gandacii de canalizare se pot dezvolta in crapaturile sau deschiderile verandelor, in gaurile peretilor sau in spatiile in care se pot adaposti prin tarare. In mai multe zone metropolitane, gandacii de canalizare pot fi gasiti in numar mare in canalizari si canalele de scurgere.


Desi habitatul lor natural este un aer liber, gandacii de canalizare pot infesta locuintele in timpul verii. La interior, gandacii de canalizare tind sa ramana la etajele inferioare. Gandacii de canalizare tind sa se adune in grupuri mari langa sursele de apa.


Cu ce se hranesc?

Omnivori, gandacii de canalizare se hranesc cu resturi alimentare, gunoaie, mizerie, dar in mod surprinzator sunt si necrofagi (consumand alte exemplare moarte de gandaci).


Care este durata de viata a unui gandac de canalizare?

In medie, un gandac de canalizare traieste intre 110 si 160 zile, in timp ce femela poate trai oriunde intre 35 si 180 zile.


Cum se reproduc?

O singura femela poate produce 8 capsule de oua, sau ooteca, cu aproximativ 16 oua / capsula. La aproximativ 30 minute dupa ce a produs capsula de ou, femela o va depozita intr-o zona protejata, pana cand puii vor iesi din oua.

Dezvoltarea gandacilor de canalizare depinde in functie de sezon:

in lunile calduroase, timpul necesar dezvoltarii de la ou la adult poate dura mai putin de 200 zile.

cand vremea se raceste, in timpul toamnei tarzii sau a lunilor de iarna, poate dura pana la 800 de zile pana cand oul se transforma in adult.


Cum iti dai seama ca apartamentul/casa ta este infestat/a cu gandaci de canalizare?

Descoperi capsulele oualor - Capsulele oualor sau ootecile sunt de culoare maron inchis sau roscat si au aproape 8-10 mm lungime. Fiecare capsula de ou, care poate depozita pana la 16 oua, este depozitata de femela in zone ferite, la aproape 30 ore dupa ce a fost produsa.

Ii identifici in anumite zone ale casei - In timpul lunilor calduroase, nu este ceva neobisnuit sa gasim gandaci de canalizare pe paturi de frunze, adunandu-se sub jgheaburi, sau chiar in canalele de scurgere deschise sau chiar pe sitele sistemului de canalizare pe timpul noptii. Activi pe timpul noptii, pot fi gasiti pe timpul zilei in incaperi si camere intunecate si linistite, care pastreaza umezeala.

Remarci un miros neplacut - In zonele in care sunt prezente populatii mari de gandaci de canalizare, se poate detecta un miros de mucegai. Mirosul este rezultatul substantelor chimice pe care gandacii de canalizare le folosesc pentru a comunica intre ei.


Sunt periculosi pentru sanatatea noastra?

Trecand dincolo de disconfortul psihic evident, acest tip de gandaci este purtator de bacterii precum Salmonella, generand diverse reactii alergice si chiar simptome de astm, mai ales la copii.

Printre alte afectiuni medicale grave, pentru care se crede ca gandacii pot fi purtatori si transmitatori se numara:

Hepatita A

dizinteria

holera

intoxicatiile alimentare

viermi paraziti


Cum te ajutam noi, compania DDD, sa scapi de gandacii de canalizare?

Serviciile de dezinsectie sunt cele care te pot ajuta sa alungi musafirii nepoftiti din casa, de aceea compania DDD iti pune la dispozitie programe personalizate nevoilor tale.

Astfel, modul in care tratam “problema” difera:

Tratament cu echipamente Ultra Low Volume (ULV) - eficacitatea acestuia fiind data de pulverizarea foarte fina a particulelor (20-60 microni) si de faptul ca pot patrunde in spatii greu accesibile.

Tratament cu echipamente Termonebulizatoare - acestea dau randament datorita marimii particulelor produse, chiar mai mica decat in cazul particulelor produse de ULV. Tocmai din aceasta cauza vaporii cu insecticid raman in suspensie un timp mai indelungat.

Tratamentul cu pompe de joasa presiune - este varianta optima in cazul in care primele doua nu sunt realizabile. Acesta presupune aplicarea tratamentelor reziduale, ce au avantajul unei remanente mai mari a insecticidului aplicat pe suprafete.

Pentru ca grija pentru mediul inconjurator intra in atributiile noastre, alegem sa oferim clientilor nostri produse si servicii care sa ii fereasca de toxine, dar care sa asigure eficienta.

Arma secreta este AquaPy®, o soluţie (un insecticid lichid) pentru dezinsecţie ce are nevoie de o singura floare - crizantema. Aceasta este formulata, integrata, pe baza de piretrine naturale - extract de plante provenit din polenul crizantemei africane (Pyrethrum cinerariaefolium ), care actioneaza prin contact şi ingestie asupra daunatorilor, distrugandu-le sistemul nervos şi provocandu-le moartea.

Ceea ce trebuie sa reţineţi este ca AquaPy® nu miroase, nu pateaza, nu lasa urme, este formulat pe baza unei tehnologii antievaporare şi e biodegradabil, iar incaperea in care s-a produs dezinsectia poate fi utilizata in doar cateva ore.


In cazul unei invazii, nu ezita sa ne contactezi pentru a-ti intinde o mana de ajutor.

Cu stima,

Compania DDD


 

 
 
 


 

 

GARANTIE 300% Persoane Juridice

GARANTIE 300% Persoane Fizice