Cum îți protejezi bradul de Crăciun de dăunători
 
header_sus

#coDDD B2B

Prima şi singura firma d.d.d. din România, certificată CEPA®

header_sus
header_sus
header_sus

CompaniaDDD pentru o studentie lipsita de grija insecticidului de toate zilele


Este în sfârşit acea perioadă a anului în care răsună colindele şi clopoţeii, se prăjesc castanele la foc de tabără şi se împăturesc sarmale în timp ce cozonacii cresc în cuptor.


Însă nu despre această atmosferă frumoasă este vorba în cele ce urmează, ci despre un alt element iubit în perioada Crăciunului - bradul.


Dacă anul acesta ai ales să împodobeşti un brad natural, află că acesta poate fi înconjurat de pericole şi dăunători. Deci, iată ce poți face pentru a-ți proteja bradul de Crăciun și a păstra dăunătorii în afara casei tale.


Cum îţi protejezi bradul/ copilul dacă ai prichindei în familie?


Oricât de mult îi iubim pe micuţii noștri, copiii și pomii de Crăciun nu merg mână în mână. Până când copiii mici nu înțeleg rolul bradului din casă este mai bine să ie măsuri de precauție pentru a-ţi păstra copiii - și bradul - în siguranță. Principalul lucru pe care trebuie să îl previi este posibilitatea ca cel mic să tragă accidental bradul peste el.

Dacă eşti dispus să faci compromisuri privind înălțimea copacului, îl poţi aşeza pe o masă înaltă, acolo unde un copil nu ar putea să ajungă. O alternativă este montarea unei porţi de siguranță în jurul bradului atât timp cât acesta este în casă. În afară de asta, ai grijă să pui toate ornamentele de suflet în zona superioară a pomului, acolo unde copiii nu au acces şi deci nu le pot strica.


Cum păzeşti bradul de animalele de companie?


Cu câinii, este destul de simplu. Atât timp cât nu îţi rod copacul în sine, tot ce trebuie să faci este să aşezi ornamente care se pot sparge deasupra înălțimii de rotație a cozii. Câinii care au probleme cu atacarea copacului pot fi ținuți la distanţă cu metoda porții de siguranță de mai sus.

Pisicile, însă, sunt mai dificile. Asigură-te că arborele are o bază grea și sigură, astfel încât să fie mai puțin probabil să cadă și, atunci când îl uzi, asigură-te că recipientul de apă nu este accesibil. Apa bradului de Crăciun riscă să-ți otrăvească pisica, deoarece este toxică pentru ea.

Ia în considerare să îţi pulverizezi copacul cu Apple amar, un spray care nu are miros pentru oameni, dar care nu e pe placul pisicilor. Când îţi împodobeşti bradul, dă-i voie pisicii să-l verifice înainte ca ornamentele să fie instalate, astfel încât să poţi evalua modul în care va reacționa la copac.


Ce dăunători se ascund în bradul de Crăciun?


Ultimii dăunători de care ai nevoie să te protejezi sunt...dăunătorii efectivi. Aducerea unui copac viu în casa ta o dată pe an te asigură că vei aduce și insecte vii în casa ta o dată pe an. Afidele, acarienii, mantidele și o mulțime de alte insecte trăiesc pe brazi și molizi, iar cel mai bun mod de a te asigura că nu îi primeşti acasă este să nu le asiguri accesul.

Cea mai bună modalitate de a face acest lucru este fără substanțe chimice sau spray-uri, ci printr-o simplă scuturare, care va disloca cuiburi, ciorchini de ouă și multe dintre insectele care trăiesc în copacul tău.

Din fericire, există foarte puține insecte care trăiesc în brazi şi care pot dăuna familiei tale, dar dacă le consideri o problemă, pământul Diatomac sau uleiul de neem pot fi folosite pentru a acoperi copacul și a ucide orice insecte. Nu este absolut recomandat să folosești spray-uri cu aerosoli pe bradul tău de Crăciun, deoarece sunt foarte inflamabile și ar putea provoca un incendiu.


Aşadar, împodobirea unui brad de Crăciun poate provoca stres chiar şi pentru cei mai experimentați, deci este important să faci tot ce poți pentru a scoate pericolul din decor.

 

 
 
 


 

 

GARANTIE 300% Persoane Juridice

GARANTIE 300% Persoane Fizice