Cum scapi de puricii din casă?
 
header_sus

#coDDD B2B

Prima şi singura firma d.d.d. din România, certificată CEPA®

header_sus
header_sus
header_sus

CompaniaDDD pentru o studentie lipsita de grija insecticidului de toate zilele


Indiferent dacă eşti proprietar de animale sau nu, este foarte posibil să fi experimentat măcar o dată în viață o întâlnire cu puricii. Aceștia pot intra în casa ta prin intermediul animalelor de companie, rozătoare nedorite și chiar purtaţi pe hainele personale.

Îngrijorător este faptul că prezenţa unui singur purice se poate transforma într-o infestare în circa două săptămâni. În ciuda faptului că vei observa doar câteva insecte la nivelul blanei animalului tău de companie, trebuie să ții cont că numărul dăunătorilor reali, din preajmă, este mai mare.


Cum poți combate puricii în cazul animalelor de companie?

Purici pe animalele de companie

Prietenii noștri necuvântători sunt predispuși la purici atunci când iau contact cu mediul exterior al casei. Cea mai bună metodă de a împiedica puricii să zăbovească pe animalul tău de companie este să îi asiguri prevenția încă de la o vârstă foarte fragedă. Când vine vorba de opțiuni, tratamentele lichide și pastilele orale sunt două alegeri populare în rândul proprietarilor de animale de companie. Dacă nu doreşti să apelezi la aceste soluţii lunare, există o zgardă impregnată cu o soluţie specială antipurici. Eficienţa lor poate fi observată timp de aproximativ opt luni. Consultă un medic veterinar, care îţi poate recomanda cea mai bună variantă de combatere a puricilor pentru animalul tău de companie.


Ce faci dacă animalul tău de companie are deja purici?

În cazul unei infestări deja existente, încearcă să găseşti soluţii cât mai rapide pentru a scăpa de purici înainte de aplicarea tratamentelor de prevenţie.

Cel mai bun mod de a face acest lucru este să începi prin a-i face baie cu un șampon special pentru purici, care poate fi achiziționat de la magazinul specializat cu produse pentru animale de companie. După aceea, perie și căută blana de semnele micilor dăunători. Dacă problema persistă, este posibil să fii nevoit să faci baie animalului o dată sau chiar de două ori pe săptămână o anumită perioadă până când nu vei mai observa puricii. Dacă șamponul nu este suficient, medicul veterinar îţi poate oferi o pastilă care va ucide puricii. După ce puricii sunt morți, ai grijă să începi imediat tratamentul de prevenţie pentru animalul tău de companie.


Cum identifici muşcăturile de purici la oameni?

Puricii lasă niște puncte roșii înconjurate de urme de roseata. Ele provoacă senzații de mâncărime și un mare disconfort.

De cele mai multe ori puricii ţintesc la picioarele oamenilor şi pot infesta întregul corp al unui animal de casă. De asemenea, multe specii de animale sălbatice pot avea purici. În cazul în care aceste animale se află în jurul animalelor de casă, puricii pot migra către ele sau chiar și către om. Trebuie să fiți conștienți de faptul că și alte cauze pot duce la iritarea pielii la oameni, inclusiv alţi dăunători, reacții alergice la medicamente sau chiar fire de păr crescute sub piele.

La unele animale saliva puricilor poate provoca reacții alergice, cum ar fi DAP (Dermatita Alergică la Purici), și scărpinatul repetat poate duce la pierderea părului și infecţii secundare. În cazurile mai severe, animalelor de companie afectate li se îngroaşă pielea și le apar răni.


Cum rezolvi problema puricilor din casă?

Dacă ai observat unul sau mai mulţi purici în interiorul casei, ia măsuri imediat pentru că se răspândesc rapid.

Ştii deja că "paza bună trece primejdia rea", deci prevenţia şi un plan de control al puricilor este un element obligatoriu atunci când eşti proprietarul unei locuințe.

În primul rând ai grijă de igiena casei. Spala cu rigurozitate cearşafurile și lenjeria de pat. Dacă ai un covor pufos, aspiră-l de două până la trei ori pe săptămână pentru a îndepărta posibilele ouă noi ale puricilor.

Spală toate paturile și cuverturile pe care se aşează în mod normal animalele de companie și, dacă nu pot fi spălate, caută să le schimbi frecvent cu unele noi. Următorul pas este să pulverizezi în casă un spray de purici pentru a ucide dăunătorii adulți.


Există persoane cărora nu le place să pulverizeze substanțe chimice în casă de teama alergiilor sau afectării sănătăţii, în special cea a copiilor. Pentru aceste situaţii, noi, la Compania DDD, folosim soluţii bio în planul de dezinsecţie. AquaPy este o formulă pe bază de piretrine naturale - extract de plante provenit din polenul crizantemei africane (Pyrethrum cinerariaefolium) care acționează prin contact și ingestie asupra dăunătorilor, distrugându-le sistemul nervos și provocându-le moartea. Îţi recomandăm, de asemenea, spray-urile ecologice disponibile în majoritatea magazinelor destinate animalelor de companie. Puteți utiliza mici trucuri care implică aşezarea unei pungi cu coajă de cedru, coajă de lămâie și muguri de lavandă ce vor ține puricii departe de tine și de patul câinelui tău.

Dacă în ciuda eforturilor tale te confrunţi în continuare cu problema puricilor, apelează la un serviciu profesionist, care să economisească timpul şi banii pierduţi pe produse şi tehnici DIY şi să îţi ofere soluţii eficiente şi durabile.


 

 
 
 


 

 

GARANTIE 300% Persoane Juridice

GARANTIE 300% Persoane Fizice