Cum sa nu te intorci din vacanta cu musafiri
 
header_sus

#coDDD B2B

Prima şi singura firma d.d.d. din România, certificată CEPA®

header_sus
header_sus
header_sus

CompaniaDDD pentru o studentie lipsita de grija insecticidului de toate zilele


Dupa perioada rece, oamenii asteapta cu nerabdare sa-si impacheteze bagajele si sa plece spre destinatii mai calde. Dar, inainte ca distractia la soare sa poata incepe, este important sa fii constient de un daunator pe care nu vrei sa-l ascunzi in bagajele tale. Plosnitele de pat se pricep de minune sa prinda autostopul, ceea ce inseamna ca, daca nu sunteti atenti, amintirile frumoase si bronzul nu vor fi singurele suveniruri pe care le aduceti acasa din vacanta.


Cum te poti molipsi cu plosnite de pat?


Acesti daunatori nu au aripi si, prin urmare, nu pot sa zboare; totusi, acest lucru nu le impiedica pe plosnite sa calatoreasca departe cu abilitatile lor excelente de autostop - ascunzandu-se adesea in valize, cutii si pantofi. Insectele sunt cunoscute drept calatori buni datorita capacitatii lor de a supravietui in habitate temporare, cum ar fi rucsaci si bagaje personale, precum si sub scaunele din masini, autobuze si trenuri.


Desi plosnitele de pat sunt de obicei gasite in zona patului, precum saltelele si rama patului, ele se pot ascunde, de asemenea, in spatele tabliei patului, tapetului, tapiteriei, ramelor, prizelor electrice si a crapaturilor din mobilier, astfel incat acestea nu sunt intotdeauna usor de observat.


Majoritatea calatorilor s-ar putea astepta ca plosnitele sa fie doar o problema la hoteluri. Cu toate acestea, cercetarile efectuate au aratat ca acesti daunatori sunt si mai raspanditi in case si blocuri de locuinte. Indiferent unde va cazati, urmati aceste sfaturi pentru prevenirea infestarilor cu plosnite de pat si a va asigura ca vacanta nu se termina cu probleme.


Cand ajungeti la destinatie:

Inspectati cu atentie intreaga incapere inainte de despachetare, inclusiv in spatele tabliei patului, sub lampa, in dulapuri, sertare, pe canapele si scaune.

Trageti cearsafurile si examinati cusaturile saltelei si rama patului, in special in colturi, pentru a descoperi eventualele pete de sange sau urme ale insectei.

Plasati valizele intr-un sac de gunoi pe durata calatoriei, pentru a va asigura ca plosnitele de pat nu se pot cuibari acolo inainte de plecare.

Nu asezati bagajele pe suprafetele tapitate. Cea mai sigura locatie este in baie, in mijlocul unei podele de faianta sau pe un suport pentru bagaje dupa ce a fost inspectata cu atentie. Nu utilizati un suport pentru bagaje daca are picioare cu goluri in interior, caz in care plosnitele se pot ascunde in interiorul lor.


Daca banuiti ca aveti camera infestata, anuntati administratorul si solicitati imediat schimbarea camerei. Asigurati-va ca evitati camerele de langa si de deasupra sau dedesubt deoarece insectele se pot deplasa usor si se pot raspandi prin carucioare, bagaje si chiar prin prizele din perete.


Cand ajungeti acasa:

Inspectati-va valizele in aer liber inainte de a le aduce in casa.

Scoateti cu atentie valiza inainte de a o depozita. Un fier de calcat manual, cu abur, este preferabil, deoarece poate ucide orice plosnita de par si ouale sale, care ar fi putut calatori acasa cu tine.

Spalati si uscati toate hainele - chiar si cele care nu au fost purtate - la temperaturi mari.

Pastrati hainele care trebuie duse la curatatorie intr-o punga de plastic sigilata pana cand acestea pot fi transportate.

Dupa calatoria dvs., daca despachetati si banuiti ca ati adus acasa plosnite, contactati o firma specializata in dezinsectie cat mai curand posibil. Odata ce plosnitele de pat intra intr-o gospodarie, se vor extinde rapid in toata casa si vor fi extrem de greu de exterminat.


 

 
 
 


 

 

GARANTIE 300% Persoane Juridice

GARANTIE 300% Persoane Fizice