Ce se întâmplă cu țânțarii în perioada iernii?
 
header_sus

#coDDD B2B

Prima şi singura firma d.d.d. din România, certificată CEPA®

header_sus
header_sus
header_sus

CompaniaDDD pentru o studentie lipsita de grija insecticidului de toate zilele


Mulți oameni se plâng adesea de zilele de vară când se confruntă cu problema țânțarilor, așteptând cu brațele deschise sezonul rece pentru a scăpa de aceste insecte periculoase. Totuși, există o concepție greșită în privința lor, majoritatea crezând că țânțarii mor la venirea frigului.


Aflați în următoarele rânduri cum stau de fapt lucrurile și ce puteți face pentru a nu fi surprinși de apariția țânțarilor la primăvară.


Care este ciclul de viață al țânțarilor?

Credeți sau nu, țânțarii nu mor pur și simplu în lunile cele mai reci. Modul în care un țânțar supraviețuiește iarna poate să difere în funcție de specie. Țânțarul responsabil pentru transmiterea virusului Zika, Aedes aegypti, depășește iarna în stadiul de ou. Pe măsură ce temperaturile încep să scadă sub 10 grade Celsius, femelele adulte își depun lotul final de ouă în locuri unde se regăsește apă, fiindu-le necesar numai o jumătate de centimetru de apă pe aceasta. Adulții vor muri în cele din urmă, în timp ce ouăle depuse intră într-o stare de diapauză, un proces care le suspendă dezvoltarea în lunile cele mai reci.

Când temperaturile încep să crească și precipitațiile revin în primăvară, ouăle sunt din nou scufundate și eclozează pentru a da naștere următoarei generații de țânțari, care, fără îndoială, vor căuta oamenii ca sursă de hrană. Cel mai alarmant este totuși faptul că acești țânțari ar putea fi infectați cu virusul Zika, așa cum s-a remarcat într-un studiu recent publicat în Jurnalul American de Medicină Tropicală și Igienă.


Cum previi mușcătura de țânțar?

Indiferent de zona de pe Glob în care locuiți, este important să petreceți timp în aer liber în această iarnă cu precauție. Cea mai bună modalitate de a face acest lucru este să vă păstrați toate obiceiurile de prevenire a țânțarilor din vară. Iată ce puteți face:

Inspectați-vă proprietatea pentru a găsi locurile în care se acumulează apă și care ar putea conține ouă de țânțar depuse în lunile mai calde. Printre acestea se pot număra ghivecele, coliviile, spații de depozitare pentru anvelope, huse pentru grătar și alte obiecte în care apa se colectează.

Proprietarii de case ar trebui să deblocheze jgheaburile, să repare eventualele țevi sau robinete care se scurg în exteriorul casei lor și să se asigure că au închis corect coșurile de gunoi iar capacele nu sunt întoarse invers.

Aplicați un produs repelent pentru insecte care conține cel puțin 20% DEET, picaridină sau ulei de lămâie-eucalipt atunci când petreceți timp în aer liber, în special în zonele care nu sunt mult mai reci 10 grade Celsius.


Ce soluții îți oferă Compania DDD?

Pentru problemele legate de invaziile de insecte, noi îți propunem serviciul de dezinsecție bio cu AquaPy, o soluție rapidă pentru că poți folosi spațiul imediat după procedură, precum și numeroase alte beneficii:

aplicat rezidual în spații sensibile, asigură acestora o folosință imediată, în doar câteva ore de la aplicare (după ventilarea puternică);

are un efect de knock-down spectaculos, este biodegradabil, nu miroase, nu pătează și nu lasă urme;

insecticid lichid pe bază de piretrine naturale pure, sinergizate cu piperonil butoxide;

formulat pe baza unei tehnologii revoluționare antievaporare - FFASTTM;

nu conține solvent și este indicabil a se folosi numai în diluție exclusivă cu apă.


Pentru că prevenirea problemelor legate de invaziile de țânțari este cheia unei veri liniștite, apelați la serviciile de dezinsecție ale Companiei DDD, singura certificată CEPA din România și lăsați-ne să vă luăm grija petrecerilor în aer liber. 

 
 
 


 

 

GARANTIE 300% Persoane Juridice

GARANTIE 300% Persoane Fizice