7 mituri despre DDD
 
header_sus

#coDDD B2B

Prima şi singura firma d.d.d. din România, certificată CEPA®

header_sus
header_sus
header_sus

CompaniaDDD pentru o studentie lipsita de grija insecticidului de toate zilele


Controlul dăunătorilor este un subiect discutabil pe scară largă, deoarece există o mulțime de probleme pe care insectele și rozătoarele le pot cauza oamenilor. Mulți apelează la diverse soluții când vine vorba de problemele legate de dăunători, unele funcționează, altele nu. Adevărul este că fiecare caz în parte necesită un tratament individual, pliat pe situație, și numai o firmă specializată DDD îl poate aplica.

Cu toate acestea, există câteva mituri despre combaterea dăunătorilor și serviciile DDD, motiv pentru care ne dorim să clarificăm câteva confuzii pentru ca oamenii și gospodăriile lor să nu aibă de suferit.


Mitul 1 - Serviciile DDD improvizate sunt suficiente

Există o mulțime de surse online și alte forme de conținut care oferă soluții pentru rezolvarea diferitelor probleme cu dăunătorii pe cont propriu. Otrăvuri, capcane, chiar și soluții naturale precum frunzele unor plante etc. Este posibil ca unele dintre ele să funcționeze, dacă situația este abordată de la început, iar problema nu este una foarte serioasă. Din păcate, nu întotdeauna dăunătorii pe care îi regăsiți în căminul tău reacționează la astfel de substanțe.

Pământul diatomacic - sau pe scurt DE, se spune că ajută la tratarea infestărilor, cum ar fi melcii, ploșnițele de pat, păianjeni, purici, furnici, chiar căpușe și gândaci. Chiar dacă reușește să omoare unele dintre aceste insecte, acesta poate fi cu greu o metodă fiabilă de combatere a dăunătorilor pentru infestări mai mari.

Apa cu săpun, oțet, castraveți, ceai de mentă sau frunze de busuioc și multe altele - sunt ingrediente naturale considerate eficiente în combaterea insectelor. Cu toate acestea, ele nu sunt atât de utile atunci când casa ta este atacată de dăunători.


Mitul 2 - Poți inspecta casa de unul singur pentru a descoperii dăunătorii și rozătoarele

Desigur, poți observa dacă în colțul camerei se ascunde vreun păianjen sau dacă există gândaci în baie, însă o inspecție minuțioasă și eficientă 100% a dăunătorilor poate fi realizată numai de către profesioniști.

Specialiștii DDD folosesc echipamente și sunt instruiți să găsească cele mai mici semne de infestări. De asemenea, folosesc pesticide profesionale, momeli, capcane pe care nu le poți găsi în magazinele obișnuite.


Mitul 3 - Capcanele pentru șoareci și șobolani sunt suficiente pentru a combate o infestare

Capcanele pentru șoareci sau șobolani, ori otrava nu trebuie utilizate singure. Ele trebuie combinate cu o inspecție și verificări periodice și izolarea tuturor punctelor de acces pentru rozătoare.


De ce sunt ineficiente?

Pentru că șoarecii se reproduc rapid și pot provoca o infestare uriașă în doar câteva săptămâni, deci așezarea unor otrăvuri și capcane nu va face mare lucru. Dacă nu știi unde există un cuib în casa ta, nu vei putea scăpa de ele singur.

Acesta este motivul pentru care specialiștii DDD fac o inspecție a proprietății extrem de amănunțită, astfel încât să poată identifica găurile prin care rozătoarele vin în casa ta și să afle dacă există un cuib al lor în locuință.

Perioada de gestație pentru șoareci este de aproximativ 20 de zile, ceea ce înseamnă că o singură femelă poate avea până la 10 pui pe an. Ceea ce înseamnă că fiecare femelă gravidă, îți poate afecta casa cu 10 șoareci tineri care să îți cutreiere căminul.

Profesioniștii au la îndemână instrumente care îi ajută să inspecteze locurile și pereții greu accesibili de găuri și cuiburi de șoareci.


Mitul 4 - Câinii și pisicile pot combate invazia rozătoarelor în casa ta

Mitul este că dacă ai un animal de companie, fie că este o pisică sau un câine, rozătoarele îl vor simți și vor rămâne departe de casa ta, deoarece le este frică. Deși este adevărat într-o oarecare măsură, deoarece animalele mai mici, cum ar fi șobolanii și șoarecii, ar putea fi ușor speriați dacă aveți un animal de companie, acesta nu este întotdeauna util. Desigur, multe pisici și câini sunt pasionați să alunge și să prindă șoareci și șobolani, cu toate acestea, nu toți o fac. Deci nimeni nu vă poate garanta că, dacă ai un animal de companie cu blană, casa ta va fi în siguranță. Să nu mai punem la socoteală faptul că atât câinii cât și pisicile se pot speria la rândul lor de micile rozătoare.


Mitul 5 - Metodele DDD sunt nefolositoare și dăunătoare

Pesticidele și insecticidele sunt folosite pentru a ucide sau a ține departe diferitele tipuri de dăunători. De obicei, au o mulțime de compuși chimici și mirosuri puternice. Acesta este motivul pentru care trebuie să te aflii în general în afara proprietății în timpul și după un tratament. Și copiii și animalele de companie TREBUIE să fie ferite de pesticide, capcane, momeli etc.

Cu toate acestea, noi, la compania DDD, folosim soluții bio, care nu au grijă numai de mediu înconjurător, ci și de sănătatea ta: AquaPy pentru insecte (o formulă antievaporare), Nocolyse Nocospray (eficient în dezinfecție în doar 30-40 min) sau servicii de deratizare ecologică (prinderea și imobilizarea rozătoarelor în capcane, fiind urmată de colectarea, transportarea și incinerarea acestora).

Nu este nevoie să părăsești casa, nu există mirosuri chimice care să rămână după intervenție, spațiul dezinfectat, cel în care s-a făcut dezinsecție sau s-a deratizat fiind perfect funcțional, chiar și pentru copii.

De asemenea, este important să se ia măsuri preventive pentru a menține în siguranță o casă. Deci, nu, tratamentele profesionale nu sunt inutile. Ele te scapă de dăunători, dar depinde de tine dacă vei căpăta o nouă infestare. Majoritatea specialiștilor DDD îți vor oferi sfaturi cu privire la prevenție, așa că tot ce trebuie să faci este să le urmezi sfatul și să faci tot ce poți pentru a menține dăunătorii departe de casă.


Mitul 6 - Toți dăunătorii dispar după aplicarea unui singur tratament DDD

Acest lucru nu se întâmplă aproape niciodată. O infestare cu orice tip de dăunători necesită cel puțin două vizite și tratamente pentru ca aproape 100% din activitatea dăunătorului să dispară. Mai mult decât atât, dăunătorii nu te vor mai vizita dacă, așa cum am menționat mai sus, clienții urmează sfaturile post-tratament pentru prevenire.

Dacă ceea ce a atras dăunătorul în primă fază nu este reparat / eliminat / schimbat, dăunătorii își vor găsi drumul înapoi. Fii inteligent și protejează-ți casa.


Mitul 7 - Dăunătorii sunt o problemă doar în sezonul cald

Există dăunători în fiecare anotimp. Pe parcursul anului, aceștia devin fie activi, fie inactivi, în funcție de natura lor.

În primăvară, majoritatea insectelor se trezesc din hibernare și încep să caute hrană, construiesc cuiburi, populația lor crește etc.

Vara, insectele sunt mai curajoase și nu se sperie ușor de oameni și prădători și sunt mereu în căutarea de hrană. Rozătoarele sunt cu precădere regăsite la exterior, fără să caute adăpostul caselor.

În toamnă, puii născuți la începutul anului sunt deja mari și încep să caute hrană pentru iarnă. Când temperaturile scad, toate insectele încep să caute adăpost și hrană fiabilă.

În timpul iernii, majoritatea dăunătorilor au intrat deja sau încearcă să intre în casa ta pentru adăpost.


În speranța că am mai distrus o serie de mituri în domeniul DDD, te așteptăm să ne contactezi pentru a rezolva orice problemă de natură să îți afecteze siguranța și liniștea căminului. 

 
 
 


 

 

GARANTIE 300% Persoane Juridice

GARANTIE 300% Persoane Fizice