5 dăunători care pot afecta spațiul de birouri
 
header_sus

#coDDD B2B

Prima şi singura firma d.d.d. din România, certificată CEPA®

header_sus
header_sus
header_sus

CompaniaDDD pentru o studentie lipsita de grija insecticidului de toate zilele


Dăunătorii reprezintă o amenințare pentru numeroase companii care își desfășoară activitatea în domenii începând cu cel al curățeniei și terminând cu cel al cateringului, de la întreținere și utilități, gestionarea deșeurilor și activități de personal. Practic, în toate domeniile există multe oportunități pentru ca dăunătorii să prezinte un risc pentru afaceri.


Multe tipuri de dăunători își pot găsi adăpost și hrană în jurul clădirilor mari. Întreținerea și monitorizarea continuă sunt esențiale pentru a-i împiedica să intre în clădiri și pentru a face față rapid infestării dăunătorilor. Este necesară o acțiune rapidă pentru a preveni răspândirea dăunătorilor în jurul unei proprietăți și creșterea populației acestora.


Iată ce trebuie să știți despre cele cinci tipuri de dăunători care cauzează cele mai multe probleme în clădirile de birouri.


1. Rozătoarele - Șobolanii și șoarecii sunt cel mai frecvent dăunător în multe tipuri de companii. Căutarea lor constantă a hranei și adăpostului înseamnă că vor face tot ceea ce se poate pentru a intra într-o clădire. Sunt extrem de agili și se pot strecura prin goluri minuscule sau pot merge prin multe materiale pentru a crea găuri suficient de mari care să le creeze o intrare.

Vor exploata orice puncte slabe ale clădirilor, cum ar fi goluri în uși și ferestre sau spațiul pe unde cablurile și conductele intră într-o clădire. În interior, ei exploatează zone ascunse, cum ar fi spațiile de pe acoperiș, cavitățile din pereți, tavanele suspendate, căile create de cabluri și conductele pentru a călători în jurul unei clădiri, pentru a găsi locuri de cuibărire și pentru a căuta hrană.

Aceste rozătoare provoacă daune materiale, prin construirea de găuri pentru acces și rozând orice obiect, inclusiv cabluri electrice, care pot duce la scurtcircuit și incendii. De asemenea, acești dăunători prezintă un risc pentru sănătate, deoarece sunt vectori pentru o gamă largă de bacterii, viruși și paraziți, inclusiv leptospiroză și hantavirus și pot declanșa astmul în rândul celor care pătrund și lucrează în interiorul clădirilor, răspunzătoare fiind blana și resturile de piele.


2. Păsările - Zonele urbane oferă medii ideale pentru câteva specii de păsări care își găsesc adăpost în interiorul și în jurul clădirilor și a altor structuri, cu hrana asigurată de activitățile umane. Păsările se înghesuie și se cuibăresc pe clădiri, deteriorând structura cu excremente corozive, blocând scurgerile cu materiale pentru cuiburi, deranjând prin ciripit și mișcarea lor.

De asemenea, păsările răspândesc boli și paraziți în excrementele și materialele pentru construirea cuiburilor. O varietate de insecte le infestează cuiburile, inclusiv SPI-uri și ectoparaziți cum ar fi căpușele, acarienii și insectele de păsări purtate pe corpul lor.

Porumbeii sunt cel mai răspândit dăunător și principalii responsabili de distrugerea clădirilor. Graurii se pot înălța în număr mare pe clădiri și se pot cuibări în spații asemănătoare unor mici cavități, cum ar fi conductele de deversare și golurile din tavan. Vrabiile tind să fie o problemă în clădirile mari, cum ar fi fabricile de prelucrare a alimentelor și depozitele, unde pot intra pentru a se cuibări și pot murdari și deteriora produsele. Pescărușii sunt dăunători în principal în apropierea zonelor de coastă și a depozitelor de deșeuri. Pescărușii se cuibăresc pe acoperișurile caselor și sunt în principal o problemă de zgomot, preferând acoperișurile plate pentru așezat, unde pot bloca scurgerea.


3. Insecte târâtoare - Insectele târâtoare sunt o categorie diversă care acoperă atât insectele care sunt atrase de mâncarea pe care o mâncăm, cât și unele care se hrănesc și cu noi pentru a obține o masă de sânge.

Gandacii sunt atrași de locurile calde și umede din clădirile unde există o aprovizionare cu alimente în apropiere. Aceste alimente pot varia de la firimituri și mâncare vărsată pe podele, birouri și bucătării, până la mâncarea ambalată sau depozitată în sertare și dulapuri sau alimentele rămase în chiuvete. Există multe tipuri de furnici care invadează clădirile pentru a căuta hrană. Dacă le observați mergând în șir, puteți fi siguri că au găsit deja o sursă de hrană în clădirea dvs. și va trebui să urmăriți sursa și să luați măsuri pentru a preveni infestarea spațiilor dvs. Atât gandacii, cât și furnicile necesită măsuri de igienă a alimentelor pentru a le opri sursele de hrană.

Puricii sunt aduși în clădiri de către oameni și animale sau inclusiv alți dăunători, cum ar fi păsări, șobolani și șoareci, care vor trebui apoi tratate pentru a preveni infestarea ulterioară. Ploșnițele de pat sunt transportate în clădiri de către oameni și în bagaje sau mobilier. Ele sunt în principal o problemă în clădirile care asigură cazare peste noapte, cum ar fi proprietăți rezidențiale, hoteluri, cămine studențești și casele de îngrijire.


4. Insectele zburătoare - Insectele zburătoare includ muștele de casă, muștele de fructe și musculițele care reprezintă un pericol pentru siguranța alimentelor. Sunt atrase de mâncarea din bucătării și din spațiile de luat masa, atât în interior cât și în aer liber. Deșeurile alimentare depozitate greșit sau alte deșeuri organice - care ar putea fi pe o proprietate din apropiere - pot deveni un teren de reproducție pentru muște și pot duce la un număr mare al dăunătorilor.

Viespile și albinele pot să își găsească adăpostul în acoperișuri închise, spații din perete și în alte părți ale clădirii și terenurilor și pot fi un pericol pentru locuitori și trecători. Aceste insecte care înțeapă vor trebui îndepărtate în siguranță și cât mai repede posibil.


5. Insecte de depozitare - Cantitățile de alimente ambalate depozitate în birouri, bucătăriile comerciale, cantinele și proprietățile rezidențiale pot atrage o serie de insecte care trăiesc și cresc în interiorul alimentelor. Acești dăunători minusculi pot infesta orice fel de mâncare uscată și conservată, inclusiv cereale și produse pe bază de cereale, nuci, dulciuri, fructe uscate și carne. Există trei categorii principale ale acestor dăunători:

Gândaci și gărgărițe

Există câteva sute de specii de gândaci și gărgărițe care infestează produsele depozitate, inclusiv biscuiții, untura și gândacii de cereale, gândacii de orez și gândacii de făină.

Moliile

Larvele mai multor molii sunt dăunători importanți ai produselor depozitate la nivel mondial, inclusiv molia indiană, molia de depozit și molia morii.

Acarienii

Aceste arahnide sunt cele mai mici dintre dăunătorii alimentelor stocate. Ele pot infesta multe produse, inclusiv brânza și făina și, de asemenea, pot provoca reacții alergice.


Ce soluții îți oferă Compania DDD?

Pentru problemele legate de invaziile de insecte, noi îți propunem serviciul de dezinsecție bio cu AquaPy, o soluție rapidă pentru că poți folosi spațiul imediat după procedură, precum și numeroase alte beneficii:

aplicat rezidual în spații sensibile, asigură acestora o folosință imediată, în doar câteva ore de la aplicare (după ventilarea puternică);

are un efect de knock-down spectaculos, este biodegradabil, nu miroase, nu pătează și nu lasă urme;

insecticid lichid pe bază de piretrine naturale pure, sinergizate cu piperonil butoxide;

formulat pe baza unei tehnologii revoluționare antievaporare - FFASTTM;

nu conține solvent și este indicabil a se folosi numai în diluție exclusivă cu apă.


Dacă vă confruntați cu o invazie de rozătoare, vă putem da o mână de ajutor prin serviciul de deratizare ecologică, cu ajutorul stațiilor de captare pe bază de adeziv cu atractanți, atât alimentari, cât și hormonali. Această variantă nu dăunează sub nici o formă mediului.


Deratizarea completeaza celelalte operațiuni (curățenie, dezinfecție), contribuind la combaterea și prevenirea bolilor transmise de rozătoare către om sau animale de companie, făcând parte din complexul de măsuri de igienizare a mediului înconjurător.


Pentru prevenirea problemelor legate de invaziile dăunătorilor apelați la serviciile de dezinsecție și deratizare ale Companiei DDD, singura certificată CEPA din România și lăsați-ne să vă luăm grija din spațiul de lucru. 

 
 
 


 

 

GARANTIE 300% Persoane Juridice

GARANTIE 300% Persoane Fizice