Bio Dezinfectie
 
header_sus

BIO DEZINFECTIE

header_sus
header_sus
header_sus

 

Nocospray este un concept revoluţionar destinat bio-dezinfecţiei profesionale, cu acţiune bactericidă, virucidă, fungicidă şi sporicidă, utilizând ca substanţă activă peroxidul de hidrogen în combinaţie cu argint coloidal, denumită Nocospray.


Marele beneficiu constă în resetarea, într-un interval de 30-40 minute, a întreg istoricului V.B.S.F. virucid, bactericid, sporicid şi fungicid acumulat în decursul timpului în spaţiul tratat.


Conceptul NOCOLYSE - Nocospray, este un produs avizat de Ministerul Sănătăţii că produs biocid TP2 destinat dezinfecţiei microaeroflorei şi suprafeţelor pe cale aeriană, aviz nr. 1501BIO/02/12.2020, fabricat în Franţa (ataşăm prezenţei Avizul Sanitar), având recomandare de utilizare în unităţile sanitare precum: ATI, blocul operator, săli de tratament, saloane, cabinete medicale, toate tipurile de incinte medicale şi nu numai.


Nocolyse oferă protecţie bactericidă, sporicidă şi fungicidă prin dezinfecţie periodică, la intervale de 20-30 zile în funcţie de traficul în zona tratată.

Elimină mirosul neplăcut generat de utilizarea anterioară a hipocloritului de sodiu cât şi mirosurile de natură organică.

Este total biodegradabil, nonagresiv cu mediul, nonalergic, anticoroziv (ceaţă uscată), nu generează rezistenţă la bacterii.

Cum funcţionează?

Având la bază efectul Venturi, acest sistem revoluţionar oferă:

o eficienţă de dezinfectare de 99,99%,

cu rază de acţiune până la 15m faţă de poziţionarea echipamentului,

acoperind prin sedimentare în numai 60 de minute/1000 m3 fiecare mm2/suprafaţă,

impunând în cazul spaţiilor cu volume mari (peste 1000m3 ) utilizarea simultană a mai multor echipamente.


Produsele utilizate nu conţin chimicale periculoase personalului uman, animalelor de companie şi este total biodegradabil.


Se foloseşte pe scară largă în aviaţie (la sterilizarea aeronavelor) în Statele Unite - Canada şi multe state europene fiind aprobat de C.A.S.A. (Civil Aviation Safety Authority) că fiind un produs 100% sigur.

*** efectul Venturi - dacă un lichid sau gaz trece printr-o secţiune, în momentul în care acea secţiune se micşorează de câteva ori, tot de atâtea ori îşi va mari viteză lichidul / gazul.

Avantaje Nocolyse

timpul de dezinfecţie se reduce cu 50-70% comparativ cu metodele manuale, evident curăţenia impunându-se anterior.

permite decontaminarea oricărei zone interioare, inclusiv a echipamentelor electronice

nu lasă reziduuri şi nu determina rezistenţă germenilor.

are timp scurt de aplicare, cu posibilitatea de folosire a încăperii după doar 30 minute.

difuzează pe fiecare cm3, evitând umiditatea, fără risc de pătare şi coroziune.

este eficient din punct de vedere al consumului - 1 ml pentru 1 m3

nu necesită nici o acţiune după tratament, nu este necesară uscarea sau aerisirea.

posibilitatea odorizarii spaţiului.


Produsul este comercializat şi avizat în toate ţările Uniunii Europene şi în peste 40 de alte ţări din întreagă lume printre care SUA, Canada, Japonia, Australia, Mexic, Brazilia, Africa de Sud.


Produsul NOCOLYSE, unul dintre cele mai testate produse la nivel mondial dedicat microaeroflorei (utilizat în peste 60 ţări - testări la fiecare 2-3 ani din 2003 - 2018, conform tuturor normelor internaţionale EN, AFNOR, US EPA).


În România, Conceptul este folosit de 10 ani de zile în peste 200 de Spitale şi Centre private de sănătate, Industia Farmaceutică, Dental, Chirurgie Plastică, Industria Alimentară, Centre de recuperare medicală şi sport, Şcoli, Grădiniţe, Săli de conferinţe.


Procedura de intervenţie

Nocospray este uşor de utilizat, fiind un sistem compact de dezinfecţie portabil care previne răspândirea bolilor şi agenţilor patogeni mortali.

Conceptul are la bază combinaţia dintre nebulizatorul Nocospray şi dezinfectantul Nocolyse


nocolyse

Procedura simplificată de pulverizare şi fixare este superior eficientă comparativ cu metodele tradiţionale prin folosirea aburului sau a nebulizării umede, nebulizarea uscată Nocospray acoperind 100% suprafaţă şi volumul încăperii.


1. Pulverizarea - durata de 3,6 sec./m3

2. Fixarea produsului pe suprafete - 15 min.


Dezinfectantul Nocolyse este:

nebulizat pentru formarea unui aerosol,

care este apoi propulsat de turbinele nebulizatorului Nocospray

asociind viteza foarte mare a particulelor cu incălzirea lor prealabilă.


Dimensiunea particulelor formate (în medie 5μ) în ceaţa fără umezire asigură depunerea lentă şi perfect uniformă pe fiecare cm2 al spaţiului dezinfectat, evitând umiditatea şi coroziunea.


Nu se formează deloc compuşi organici volatili datorită descompunerii rapide a mai mult de 99.9% din ceaţa în urma căreia nu rămâne nimic după ce a acţionat.


Dezinfecţie Nocolyse (nebulizare uscată) vs Dezinfecţie Clasică (nebulizare clasică)

Procesul Nocolyse se bazează pe generarea de ceaţă uscată, cu depuneri pe fiecare cm2.


Se pot trata volume cuprinse între 1m3 şi 2000m3.


Nu produce umezeală şi nici acid paracetic, deci nu este coroziv, astfel putându-se trata şi echipamentele electronice.

Nu pătează, nu necesită aerisirea spaţiului, nu este periculos pentru personal sau mediu, nu generează reziduri, fiind 100% sigur cu componentele electronice active.


! Nebulizarea clasică de suprafaţă scapă din procedură volumul care include pereţii, tavanul, zonele tehnice situate la înălţime, deoarece produsele utilizate generează pete inestetice dacă intră în contact cu suprafeţe pretenţioase la întreţinere.


Ceaţa creată fiind umedă, constituie un factor de risc major pentru instalaţiile electrice şi electronice active (sub tensiune) care nu pot fi deconectate, iar metodele de securitate impuse operatorului (mască destinată respiraţiei, echipament de protecţie la contact) inclusiv necesitatea aerisirii spaţiilor în momentul accesului şi indisponibilizarea încăperilor pe perioade lungi de 6 până la 24 ore, demonstrează superioritatea conceptului Nocospray.


Eficacitate Nocolyse - actioneaza pe spectru complet facand dezinfectie inalta conform EN 14885


Activitate bactericida in conformitate cu standardul EN 13697(Staphylococcus aureus, Pseudomonas Aeruginosa, Enterococus hirae, Escherichia coli) , EN 13727( S Aureus P Aeruginosa, E Hirae), NF EN 1040 - timp de actiune 60 minute.

Activitate fungicida in conformitate cu standardul EN 13624, EN 13697 (Candida Albicans, Aspergillus brasiliensis), NF EN 1275 (Candida albicans si Aspergilius Ninger) - timp de actiune 60 minute.

Activitate levuricida in conformitate cu standardul EN 13624 ( Candida albicans - 60 minute ), EN 1369 ( Candida albicans - 15 min).

Activitate micobactericida in conformitate cu EN 14348 asupra M. Avium, M. Terrae si tuberculocida M .Terrae - timp de actiune 60 min.

Activitate virucida in conformitate cu standardul NF T 72180, EN 14476 ( Poliovirus, Adenovirus si Norovirus) - timp de actiune 60 minute.

Activitate sporicida in conformitate cu EN 13704 (Bacillus cereus, Clostridium sporogenes, Bacillus subtilis), NF T 72281 - timp de actiune 60 minute.


Cine îl poate folosi?

spaţiile publice sensibile (grădiniţe, şcoli, săli de spectacol, cinematografe, gări, aeroporturi, biserici, spaţii zootehnice; aeronavele);

propria casă.


Tarife


Pentru persoane juridice


Punem accent pe calitatea serviciilor prestate.
Ne straduim sa va oferim cel mai bun raport calitate / pret al serviciilor prestate, tinand cont si de cel mai important aspect: pentru toate serviciile prestate de operatorii nostri se ofera GARANTIE!
Firmele care nu efectueaza operatiuni de dezinsectie, dezinfectie si deratizare (DDD) risca amenzi cuprinse intre 3.000 si 8.000 lei, prevazute in HG nr. 857/2011 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele din domeniul sanatatii publice.

Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se face de catre personalul de specialitate imputernicit de catre conducerea Ministerului Sanatatii pentru unitatile de pe intreg teritoriul tarii, se mai mentioneaza HG nr. 857/2012.CONTRACTUL DDD


Pentru a beneficia de un CONTRACT DDD trebuie:

Sa contactati o societate autorizata pentru prestarea acestor servicii,

Societate care va poate oferi siguranta ca spatiul dumneavoastra nu o sa fie invadat de insecte, rozatoare si nu va fi un focar pentru raspandirea virusurilor in colectivitate.


Compania DDD ofera garantie pentru lucrarile de DEZINSECTIE, DEZINFECTIE SI DERATIZARE efectuate si, in cazul in care, apare o infestare inopinata, va rugam sa ne contactati la:

Adresa de email office@companiaddd.ro

Dispeceratul de comenzi care este disponibil la numarul de telefon 021/9662.ALTE INFORMATII UTILE SI INTREBARIContract DDD persoane juridice = de ce acte am nevoie

copie a certificatului de inregistrare a societatii

adresa punctului de lucru (daca difera de cea a sediului social)

suprafata aproximativa a punctului de lucru

numar de telefon

adresa de email

numele reprezentantului legal al societatii

domeniul de activitate (alimentatie publica sau non-alimentar)

Contract DDD persoane juridice = ce zice legea despre DDD, cine imi cere contractul DDD

Directia sanitara veterinara (DSV)

Directia de sanatate publica (SANEPID)

Primaria

Politia

Garda de mediu

LEGISLATIE: Serviciile DDD sunt obligatorii pentru persoanele juridice prin:

ORDINUL MINISTERULUI SANATATII PUBLICE Nr. 261 din 6 februarie 2007 , pentru aprobarea normelor tehnice privind curatarea, dezinfectia si sterilizarea in unitatile sanitare.

ORDINUL MINISTERULUI SANATATII PUBLICE Nr. 914 din 26 iulie 2006 , pentru aprobarea normelor privind conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un spital in vederea obtinerii autorizatiei sanitare de functionare.

ORDINUL MINISTERULUI SANATATII PUBLICE Nr. 916 din 27 iulie 2006 , privind aprobare normelor de supraveghere, prevenire si control al infectiilor nosocomiale in utilitatile sanitare.

LEGEA Nr. 98/1994 , privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele legale de igiena si sanatate publica.

Anexa Nr. 2 la HOTARIREA CONSILIULUI GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCURESTI nr. 120 din 13/07/2010 , privind aprobarea regulamentului de organizare si functionare a serviciilor publice de salubrizare in Municipiul Bucuresti.

Legea nr. 3/1978 - Legea de sanatate publica

Legea nr. 5/1982 - Legea ce reglementeaza protectia padurilor, protectia plantelor cultivate si regimul pesticidelor.

Ordinul MS nr. 536/1997 care prevede efectuarea lucrarilor de dezinsectie ori de cate ori este nevoie dar nu la intervale mai mari de 3 luni, iar deratizarea se va face la nevoie dar nu la perioade mai mari de 6 luni, de preferat primavara si toamna.

Legea nr. 100/26.05.1998 privind asistenta de sanatate publica, publicata in Monitorul Oficial nr. 204/1998

Legea nr. 344/31/05/2002 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele legale de igiena si sanatate publica.

Este CompaniaDDD autorizata si certificata?

Sunt garantate serviciile?

Ca si persoana juridica, indiferent de domeniul dumneavoastra de activitate, semnand un contract cu Compania DDD, aveti contractual garantia, ca pe toata perioada colaborarii, vom interveni ori de cate ori este nevoie pentru a elimina definitiv daunatorii. Ne obligam contractual ca in maxim 48 de ore lucratoare de la sesizarea telefonica, sau in scris, sa remediem cu titlu gratuit problema aparuta!

Care sunt elementele de identificare pentru o firma DDD autorizata si certificata?

Firmele autorizate sa presteze servicii de deratizare/dezinsectie/dezinfectie sunt autorizate de catre primariile locale. De asemenea, sunt necesare si autorizatiile emise de catre Directia Sanitar Veterinara, Directia de Sanatate Publica, Ministerul Administratiei si Internelor - Serviciul Arme, Explozivi si Substante Periculoase, precum si certificarile ISO 9001 si ISO 14001.

Unde pot fi verificate firmele autorizate? Care este procedura de verificare?

Firmele autorizate pot fi verificate sunand la numarul de telefon din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti 021.305.55.15 - Directia Utilitati Publice - Serviciul Salubrizare sau 021.305.55.15 - interior 1150. Informatiile sunt actualizate zilnic si din acest motiv nu pot fi puse la dispozitia publicului pe site-ul primariei. Toate detaliile sunt furnizate telefonic, in acest mod, informatiile privind societatile prestatoare de servicii DDD autorizate sunt oferite in timp real, de catre persoanele abilitate.

Ce tarife sunt practicate in mod normal de o firma de deratizare/ dezinsectie/ dezinfectie?

Tarifele sunt stabilite in functie de mai multi factori: gradul de infestare la momentul interventiei, suprafata pe care urmeaza sa se presteze serviciile, substantele folosite, etc. Majoritatea firmelor au afisate tarifele pe site-ul oficial. Astfel, este foarte usor de calculat un tarif pentru spatiul fiecarei societati care solicita un contract, in functie de suprafata in metri patrati ce urmeaza sa fie tratata. Pentru apartamente, case, vile, asociatii de proprietari, subsoluri de bloc, etc, tarifele sunt diferentiate si sunt stabilite in functie de gradul de infestare, daunatorii care trebuie combatuti, suprafata, etc.

Care este perioada de timp pe care poate fi incheiat un contract cu o firma de deratizare/ dezinsectie/ dezinfectie? Se pot negocia contractele de acest tip?

Contractele se incheie pe o perioada de un an, cu posibilitatea prelungirii acestuia prin act aditional, de comun acord. Pretul contractului este ferm si nu poate fi negociat, exceptand cazul in care beneficiarul isi schimba sediul punctului de lucru, iar suprafata se modifica. In aceasta situatie, noul tarif va fi comunicat beneficiarului prin act aditional.

Daca nu suntem multumiti de serviciile unei astfel de firme cui ne putem adresa, pentru a depune o plangere?

Reclamatiile se pot trimite catre Oficiul pentru Protectia Consumatorului.

Firmele sunt obligate sa efectueze deratizare la sediul social, daca nu se desfasoara niciun fel de activitate acolo?

Nu exista obligativitatea prestarii serviciilor de deratizare, dezinsectie si dezinfectie la sediile sociale ale societatilor care nu isi desfasoara activitatea acolo. Serviciile DDD sunt obligatorii numai la punctele de lucru declarate, ale entitatilor juridice, la Registrul Comertului: PFA-uri, II-uri, CMI-uri, SA-uri, SRL-uri, gradinite, unitati spitalicesti, etc.

GARANTIE 300% Persoane Juridice

GARANTIE 300% Persoane Fizice